Κ. Πιερρακάκης: Δυσπρόσιτα τα σχολεία δήμου Μυλοποτάμου σε Κουλούκωνα και Άγιο Μάμα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε στον δήμαρχο κ. Γεώργιο Κλάδο ότι το Υπουργείο Παιδείας, εγκρίνει το αίτημα που είχε κατατεθεί μέσω σχετικού υπομνήματος για τον χαρακτηρισμό όλων των σχολείων των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος ως δυσπρόσιτων. Η σημαντική αυτή απόφαση αναμένεται να αντιμετωπίσει το χρόνιο

και έντονο πρόβλημα της μαθητικής διαρροής στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: “Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό των σχολείων αυτών ως δυσπρόσιτα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις απομακρυσμένες περιοχές. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση και να μεριμνά για τις ανάγκες όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης.”

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρόσθεσε: “Η στήριξη των σχολείων σε δυσπρόσιτες περιοχές αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, η παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές και η μείωση της διαρροής μαθητών από το σχολείο.”

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Γεώργιος Κλάδος με τη σειρά του, εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του προς τον Υπουργό Παιδείας για την άμεση θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου που για χρόνια παρέμεναν άλυτα, επισημαίνοντας συν τοις άλλοις ότι, ο χαρακτηρισμός των σχολείων ως δυσπρόσιτων θα λύσει πολλά προβλήματα, καθώς λόγω της υψηλής μοριοδότησης που θα λαμβάνουν οι καθηγητές, τα σχολεία θα στελεχώνονται εγκαίρως χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Δήμαρχος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά, τον Υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για το συνεχές ενδιαφέρον και την αδιάκοπη υποστήριξη που επιδεικνύει στα ζητήματα του Δήμου Μυλοποτάμου. Τόνισε δε, ότι κάθε φορά που ο Υπουργός καλείται να συνδράμει, ανταποκρίνεται με ουσιαστικό τρόπο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ως ενάρετος Υπουργός στέκεται πάντα στο πλευρό των συμπολιτών του.

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας ολοκληρώθηκε με συναντήσεις και συνομιλίες με τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Λάμπρος Καρβούνης και κ. Μανούσος Μαραγκάκης, καθώς και με εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν περαιτέρω ζητήματα σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία και τους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κ.Κόκκινος Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι κ.Μιχόπουλος Δημήτριος, κ.Λαδιανός Ζαχαρίας, κ.Νύκταρης Αστρινός, οι Ειδικοί Σύμβουλοι κ. Σκλαβάκης Εμμανουήλ, κ. Κυμιωνής Μιχαήλ, κα. Κουτάντου Ειρήνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κιαγιάς Γεώργιος,  ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑΜ κ. Σωπασής Μιχαήλ , ο αντιπρόεδρος κ. Ρουμπάκης Μηνάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και στελέχη της υπηρεσίας του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιερρακάκης, Δυσπρόσιτα, Μυλοποτάμου, Κουλούκωνα, Άγιο Μάμα,pierrakakis, dysprosita, mylopotamou, kouloukona, agio mama