Και στο 2ο επιστημονικό πεδίο εντάσσεται το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο

Την ένταξη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο -πέραν του 4ου που βρίσκεται σήμερα – έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης με την παρουσίαση συνολικά των υποδομών και των πιστοποιημένων δράσεων που αναλαμβάνει η συγκεκριμένη σχολή από τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη- ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψη του στο Δήμο Αγίου Νικολάου παρουσία του βουλευτή Λασιθίου και Α΄ Αντιιπροέδρου της Βουλής

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο σκοπό.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στη σχολική στέγη του δήμου, που αν και η χρηματοδότηση τους προέρχεται από το υπουργείο Εσωτερικών – άπτονται ωστόσο του αντικειμένου τη εκπαίδευσης που διαχειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το αίτημα αυτό για χρηματοδότηση αρμοδίως, αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν πανελλαδικά και υπογράμμισε ότι υπάρχουν σκέψεις για μια γενικότερη ρύθμιση στα θέματα σχολικών κτιριακών υποδομών της χώρας.
Αναφορικά με το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ10, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Μενεγάκης, ανέφερε στον υπουργό, ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έχει υποβάλλει αίτημα ήδη από 1/3/2024 στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο πλέον εντάσσεται το αντικείμενο του Αθλητισμού ζητήθηκε η προώθηση του αιτήματος της επαναχρηματοδότησης του ημιτελούς μέχρι σήμερα κλειστού γηπέδου μπάσκετ Τ10 (με το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ) , είτε από τα κονδύλια του τομέα Αθλητισμού, είτε γενικότερα από τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το αίτημα αυτό θα εξεταστεί το τρέχον έτος, ή στον προϋπολογισμό της χρονιάς που ακολουθεί.
Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα