Παρουσιάσεις των εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου των μαθημάτων, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις των εργασιών των εργαστηρίων, που οργανώνει για 18η συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του.

Όλες οι παρουσιάσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επόμενες παραστάσεις:

Τμήμα 13-15 ετών (εμψυχώτρια Αθηνά Μαθιουδάκη) “Περπατώ εις το

δάσος” της Στέλλας Μιχαηλίδου, Σάββατο 18 Μαΐου, θέατρο «Δ. Βλησίδης» στις 18:30 και 20:30

Μια κοπέλα σύγχρονη και μπερδεμένη βρίσκει ποια τελικά είναι σε ένα ερωτηματολόγιο και η απάντηση είναι: η Κοκκινοσκουφίτσα!! Ψάχνοντας να βρει θέση στο δικό της παραμύθι και να επαληθεύσει τη νέα της ταυτότητα, μπερδεύεται σε μια σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις με πρωταγωνιστές ήρωες κλασικών παραμυθιών. Η ομάδα γίνεται ένας τρελός θίασος με ενορχηστρωτή τον Aφηγητή, που συνοδεύει την ηρωίδα σε ένα ταξίδι ενηλικίωσης και αυτογνωσίας.


Οι οργιαστικά Kακές Aδερφές της Σταχτοπούτας, ο φιλοσοφημένος μοναχικός περιπατητής Κοντορεβιθούλης, ο παραπλανητικός Πρίγκιπας Βάτραχος, ο ειλικρινής Μαγικός Καθρέπτης, η αυτάρεσκη Βασίλισσα της Χιονάτης και η Μάγισσα Μαμά της

συνθέτουν τα εμπόδια όπου μέσα τους βρίσκονται οι λύσεις! Αφήνοντας πίσω της την κακία, το φόβο, την παραπλάνηση, και όλα τα μεγεθυμένα χαρακτηριστικά των παραμυθο-ηρώων, έρχεται τελικά αντιμέτωπη με το δικό της παραμύθι. Μετά από όλα αυτά, έχει χάσει το κόκκινο σκουφί της, η γιαγιά δεν τη δέχεται στο παραμύθι και Λύκο, δεν έχει Λύκο! Γίνεται Κοκκινοσκουφίτσα χωρίς Λύκο; Το τέλος και η λύση της ιστορίας βρίσκεται κάπου εδώ, αλλά θα το κρατήσουμε για την ώρα μυστικό!


Το εργαστήριο περιπλανήθηκε μαζί με την Κοκκινοσκουφίτσα στην τέχνη του θεάτρου με ασκήσεις για τη φωνή, κίνηση, λόγο, ομαδικούς και ατομικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις εμπιστοσύνης, και συστήματος Jacques Lecoq.


Συμμετέχουν: Ιώβη Αναστάση, Γιασεμή Ιωάννα Ανδρουλάκη, Ουρανία Δρακάκη, Κωνσταντίνος Κακαβελάκης, Ειρήνη Λεμονιά, Δάφνη Μαυρογένη, Μελίνα Παδίλια, Κωσταντίνα Περουλάκη, Δήμητρα Σημανδηράκη, Ελένη Χαμίντι

Τμήμα 16-18 ετών (εμψυχώτρια Στελλίνα Ιωαννίδου) “Θέλω μια χώρα“, του Ανδρέα Φλουράκη, Κυριακή 19 Μαΐου, θέατρο «Δ. Βλησίδης» στις 18:30 και 20:30

Το «Θέλω μια χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη βασίζεται, κατά τον ίδιο τον συγγραφέα, «σε μια συνθήκη αβεβαιότητας, πρόκλησης και ανεδαφικότητας: μήπως η χώρα που έχουμε δεν είναι η κατάλληλη για να ζήσουμε και πρέπει να βρούμε μια καινούργια; Πάνω σε αυτή τη συνθήκη διαπλέκονται οι φωνές όσων καλούνται να διαμορφώσουν πλαίσια ζωής σε ένα έδαφος μεγάλων ασταθειών».

Το κείμενο του Φλουράκη είναι γραμμένο ως ένας συνεχής διάλογος ανάμεσα σε πρόσωπα που δεν είναι διακριτοί χαρακτήρες, στο έργο δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές. Στο «Θέλω μια χώρα» πρωταγωνιστεί η νεολαία, πρωταγωνιστούν οι φωνές όλων αυτών που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, που αναζητούν μια χώρα-χώρο να στεγάσουν τα όνειρά τους. Ένα πλήθος νέων που απογοητευμένοι από την κρίση- όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κρίση αξιών- αποφασίζουν να αναζητήσουν μια νέα χώρα, έναν τόπο διαφυγής.

– Πώς διαλύθηκαν όλα;
– Κάποια στιγμή διαλύονται όλα.
-Τόσο γρήγορα;
– Στα ξαφνικά.
– Αν μπαίναμε σ’ ένα πλοίο να φύγουμε…
– Να το σκάγαμε σαν τα ποντίκια;
– Δεν υπάρχει μέλλον για εμάς εδώ.

Συμμετέχουν: Ευτυχία Αθανασοπούλου, Μαρία Γαλανάκη, Μαρία Δρακάκη, Δέσποινα Μαρινάκη, Ειρήνη Μεγαλοοικονόμου, Αναστασία Μπουλιτσάκη, Κυριακή Παπανδρέου, Κωνσταντίνα Παρτσακουλάκη, Μιχάλης Σπινθουράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα