Πετυχημένη η εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για την υγειονομική περίθαλψη στα χρόνια της γερμανικής κατοχής

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς που έδρασαν κατά την διάρκεια της κατοχής ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι μαρτυρίες φίλων και συγγενών γιατρών που έζησαν την σκληρή αποχή του ναζισμού.

Η ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 η ημερίδα “Υγειονομική Περίθαλψη στα χρόνια της κατοχής 1941-1945 στον νομό Ηρακλείου” που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Μια εκδήλωση ιδιαίτερης σημασίας όπου ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργάνωσε αποτίοντας φόρο τιμής στους ιατρούς που έδρασαν με αυταπάρνηση κατά την διάρκεια της κατοχής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν καταξιωμένοι συγγραφείς, ιστορικοί ερευνητές και εγκεκριμένοι επιστήμονες, όπου ανέδειξαν άγνωστες πτυχές και πρόσωπα αγωνιστών ιατρών που σηματοδότησαν την κρητική Αντίσταση κατά την περίοδο της κατοχής 1941-1945 στον νομό Ηρακλείου.

Συγκινητικές ήταν οι μαρτυρίες συγγενών και φίλων των αγωνιστών ιατρών όπου συνέβαλαν στην καταγραφή και διάσωση υλικού καθώς και στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης των γεγονότων.

Keywords
Τυχαία Θέματα