Πρόταση για πεζοδρόμηση και φωτισμό δρόμου στις Καλύβες Αποκορώνου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ανδρέα Κουκλινού και των μελών  Ελένη Καντεράκη, Πέτρο Μπενάκης, Γεώργιο Ξηρουχάκη, Αθηνά Ορφανουδάκη  «στην προκειμένη περίπτωση, προτείνεται η πεζοδρόμηση ενός δρόμου των Καλυβών, ενός χωριού με αυξητικές τάσεις πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, τόσο μόνιμου όσο και εποχικού.

Ειδικότερα, η οδός που άρχεται από τον κόμβο Καλυβών έως και το κοιμητήριο αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κοινότητας αυτής καθώς αποτελεί την είσοδο-έξοδο από το χωριό. Τον δρόμο αυτό τον χρησιμοποιούν καθημερινά

καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας πεζοί κάθε ηλικίας (από παιδιά έως και ηλικιωμένοι) καθώς οδηγούνται στην στάση των ΚΤΕΛ που βρίσκεται στην αερογέφυρα των Αρμένων. Ο φωτισμός στην οδό αυτή είναι εντελώς ανύπαρκτος εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους ειδικά τις νυκτερινές ώρες.

Η έλλειψη πεζοδρόμησης ωθεί τους οδηγούς των αυτοκινήτων να κινούνται με σχετικά μεγάλες ταχύτητες και πραγματοποιούν κινήσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες και τους πεζούς.

Για τους λόγους αυτούς, εισηγούμαστε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την εξέταση του εν λόγω θέματος, δηλαδή της πεζοδρόμησης της οδού από το κοιμητήριο των Καλυβών έως και την αερογέφυρα, καθώς το εν λόγω έργο θα επιτρέψει την απόδοση μεγαλύτερου χώρου στους πεζούς, διαμένοντες, ποδηλάτες, κτλ, θα προσφέρει την καλύτερη κι ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων και θα κάνει πιο άνετη την άσκηση όλων των δραστηριοτήτων.

Έτσι, η προτεινόμενη πεζοδρόμηση αφενός θα διευκολύνει την αποφυγή του όποιου ατυχήματος πεζών, αφετέρου θα συμβάλει ιδιαίτερα στην βελτίωση των συνθηκών για τους συνδημότες μας με Ειδικές Ανάγκες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν ένα ασφαλέστερο και ανετότερο περιβάλλον περιήγησης.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόταση, Καλύβες Αποκορώνου,protasi, kalyves apokoronou