Η εφαρμογή CheckED βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση της έκθεσης σε επικίνδυνες χημικές ουσίες

Πρόκειται για πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή που υπερέχει των συμβατικών εργαλείων παρακολούθησης υγείας, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση μιας λιγότερο γνωστής απειλής: των ενδοκρινικών διαταρακτών.

Σε ένα κόσμο όπου συνεχείς και αφανείς κίνδυνοι απειλούν την υγεία μας, το CheckED αναδεικνύεται ως ένα κρίσιμο εργαλείο προστασίας. Πρόκειται για πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή που υπερέχει των συμβατικών εργαλείων παρακολούθησης υγείας, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση μιας λιγότερο γνωστής απειλής: των ενδοκρινικών διαταρακτών. Αυτές οι χημικές ουσίες, οι οποίες λειτουργούν ως «ορμονικοί απατεώνες»,

βρίσκονται σε καθημερινά προϊόντα και αυξάνουν διακριτικά τον κίνδυνο για ασθένειες σχετιζόμενες με τον τρόπο ζωής, όπως η παχυσαρκία, η στειρότητα και ο καρκίνος.

Η διαδικτυακή εφαρμογή CheckED, η οποία αναπτύχθηκε από τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτήθηκαν μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα INTERREG NonHazCity-2, υλοποιήθηκε περαιτέρω στα ευρωπαϊκά προγράμματα NonHazCity-3 και LIFEChemBee. Αυτά τα προγράμματα στοχεύουν στην επίτευξη μείωσης της έκθεσης ανθρώπων σε επικίνδυνες χημικές ουσίες. Την ελληνική εκδοχή της εφαρμογής επιμελήθηκε ο Εθελοντικός Οργανισμός ECOCITY, εταίρος του έργου LIFEChemBee στην Ελλάδα.

Με λίγες και απλές μόνο ενέργειες, η διαδικτυακή εφαρμογή CheckED υπολογίζει την εκτιμώμενη ατομική έκθεσή σας σε αυτές τις επικίνδυνες ουσίες, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να «πάρετε στα χέρια σας» τον έλεγχο της υγείας σας και να προστατεύσετε τους αγαπημένους σας και το περιβάλλον. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από μία ομάδα αφοσιωμένων επιστημόνων, που περιλαμβάνει έναν βιοτεχνολόγο, έναν χημικό αναλυτή και έναν κλινικό διαιτολόγο. Αξιοποιεί τη δύναμη επιστημονικών βάσεων δεδομένων και προηγμένων αλγορίθμων, οι οποίοι βασίζονται σε δημοσιευμένες έρευνες.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην διαδικτυακή εφαρμογή, κάντε κλικ εδώ: https://check-ed.eu/el/

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή; Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά, δημιουργείτε έναν γρήγορο χάρτη του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, απαντάτε σε ερωτήσεις σχετικά με τις καταναλωτικές σας συνήθειες, τον τρόπο ζωής σας, τα υλικά των αντικειμένων που διαθέτετε στο σπίτι σας, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ή ανακαίνιση του σπιτιού σας. Στο τέλος, λαμβάνετε ένα δείκτη έκθεσης, ο οποίος σας προσφέρει ένα αφετηριακό σημείο για να δείτε πώς οι καθημερινές αλλαγές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της έκθεσής σας σε επικίνδυνες χημικές ουσίες. Μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ όσες φορές επιθυμείτε και να συνεχίσετε να βελτιώνετε το σκορ σας! Όσο χαμηλότερη η έκθεσή σας, τόσο το καλύτερο για την υγεία σας... ενώ παράλληλα μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας όλες τις καλές, εύκολες και οικονομικές συμβουλές που χρησιμοποιείτε στην καθημερινή σας ζωή.

Το CheckED δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη διαδικτυακή εφαρμογή που στοχεύει στην υγεία, αλλά ένα παγκόσμιο κίνημα. Με συνεισφορές από εταίρους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής, το CheckED συγκεντρώνει κοινότητες που ενώνονται στην προσπάθεια για ένα υγιέστερο μέλλον. Χρησιμοποιώντας επιστημονικά επαληθευμένα δεδομένα, τα οποία έχουν επιμεληθεί ερευνητές από κορυφαία ιατρικά πανεπιστήμια, το CheckED παρέχει προσωποποιημένες συστάσεις, προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες του κάθε χρήστη.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ελληνική εκδοχή της διαδικτυακής εφαρμογής, κάντε κλικ εδώ: https://check-ed.eu/el/

Keywords
Αναζητήσεις
i-efarmogi-checked-voitha-stin-prolipsi-kai-antimetopisi-tis-ekthesis-se-epikindynes-chimikes-ousies.htm
Τυχαία Θέματα