Παπαχρήστος για εξώδικο Τσίπρα: Αν δεν αντέχει τον δημόσιο έλεγχο, λάθος δουλειά διάλεξε

Η απάντηση του σύμβουλου έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στο εξώδικο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου, Γιώργου Παπαχρήστου, στο εξώδικο που έλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα για το δημοσίευμα με την βίλα στο Σούνιο.

ο

σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος, απάντησε στο εξώδικο Τσίπρα μέσα από τη στήλη του «Στίγμα». Γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαχρήστος υπό τον τίτλο «Ο υπερτυχερός»:

«(...) Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μού απέστειλε εξώδικο – λογικά πρέπει να είναι το πρώτο του από την ημέρα που μπήκε στην πολιτική… Τον καταλαβαίνω. Αισθάνεται τεράστια πίεση τόσο εσωκομματικά όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία, ώστε καταφεύγει σε απειλές και εκβιασμούς. Για παράδειγμα με απειλεί ότι αν δεν ανακαλέσω όσα είπα (στο Mega) και έγραψα χθες εδώ, θα υποβάλει αγωγή και θα απαιτήσει ένα εκατομμύριο ευρώ (όσα συζητούν οι περίοικοι και γείτονές του που παρακολούθησαν το έργο ότι κόστισε η ανακαίνιση), το οποίο εκατομμύριο, αφού το κερδίσει, θα το διαθέσει, δηλώνει, στον ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου:

«Ο τυχερός κύριος Τσίπρας». Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας. Τίτλος τηλεοπτικής σειράς, επίσης, από αυτές που παίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια επί καθημερινής βάσεως, προς τέρψιν του τηλεοπτικού κοινού, που ζει σε συνθήκες καραντίνας. Αλλά δεν είναι. Είναι μια πραγματικότητα. Ο άνθρωπος που κυβέρνησε τη χώρα (με τα γνωστά αποτελέσματα...) επί 4½ χρόνια είναι μία κατηγορία μόνος του. Πέφτει από την Ακρόπολη και βρίσκει πορτοφόλι. Παίζει μία στήλη τζόκερ και κερδίζει το τζακ ποτ με την άνεση του ανθρώπου που έχει μιλήσει με τον Θεό. Μπαίνει σε καζίνο και με τη μία τινάζει την μπάνκα στον αέρα.

Γιατί ο κύριος Αλέξης Τσίπρας, το είπα και εξαρχής, είναι τυχερός. Πολύ τυχερός. Εξηγώ: από τα 10-15 χιλιάδες εξοχικά σπίτια που διαθέτει η Ανατολική Αττική προς ενοικίαση για τη θερινή περίοδο, εκείνος βρήκε και ενοικίασε κατοικία δίπλα στη θάλασσα, μόλις 5 μέτρα από το νερό, αναφέρει η σχετική αγγελία που είχε δημοσιοποιήσει ο ιδιοκτήτης της.

Αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό – χιλιάδες σπίτια νόμιμα και αυθαίρετα βρίσκονται δίπλα στο κύμα. Το σημαντικό είναι το πόσο μίσθωσε αυτή την κατοικία. Οπως ο ίδιος ανέφερε, σε χθεσινή οργίλη, αλλά και ελαφρώς νομικά επικίνδυνη ανάρτησή του στο Facebook αντί 500 ευρώ τον μήνα!! Και να ήταν μόνο αυτό; Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες ότι το κόστος της ανακαίνισης του ερειπιώνα που τώρα τον στεγάζει βάρυνε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του, ο ίδιος δηλώνει ότι το κόστος της ανακαίνισης που ήταν ΜΟΝΟ 20.000 ευρώ βάρυνε τον ιδιοκτήτη.

Αχτίδα ελπίδας

Και έχουμε έτσι το εξής υπέροχο που, ναι, συμβαίνει, στις μέρες μας και αποτελεί μια φωτεινή αχτίδα ελπίδας για όσους ψάχνουν αυτό τον καιρό απεγνωσμένα να βρουν ένα σπιτάκι της προκοπής, χωρίς να χρειαστεί να «ματώσουν» κιόλας:

n για τρία χρόνια ενοικίων ο κ. Τσίπρας θα καταβάλει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου 18.000 ευρώ εν συνόλω

n για την ανακαίνιση ο ιδιοκτήτης κατέβαλε 20.000 ευρώ, ήτοι έβαλε από την τσέπη του και 2.000 ευρώ επιπλέον, χρήματα τα οποία προφανώς δεν υπολογίζει, προκειμένου να έχει στο «βιογραφικό» του σπιτιού ότι «εδώ έμεινε επί μια 4ετία ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξιος Τσίπρας». Και αδιαφορεί επίσης για τα κόστη που επιβαρύνουν το ακίνητό του, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

Αρα έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο, ο οποίος, λογικά, ανήκει σε μία των κατωτέρω κατηγοριών:

n πρόκειται για φανατικό οπαδό του κ. Τσίπρα

n πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω χρημάτων.

Το τρίτο που μπορεί ίσως να σκεφθεί κανείς είναι ότι όλο αυτό, έτσι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε (μετά... 3ήμερο, αν και αυτό λέει κάτι...) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσιδιάζει σε χαριστική πράξη. Ομως αυτό δεν μπορούμε να το πούμε, αφού ο κ. Τσίπρας δεν δημοσιοποιεί το όνομά του ιδιοκτήτη – άρα δεν συνάγεται κάτι τέτοιο από πουθενά.

Ως εκ τούτου μένουμε στις παραδοχές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα ποσά που αναφέρει και τα οποία προφανώς μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος δεν είναι απλά τυχερός, είναι ο ορισμός της τύχης, αφού 500 ευρώ τον μήνα νοικιάζει σε ΜΚΟ ο ευρωβουλευτής του Παπαδημούλης διαμερισματάκι 52 τετραγωνικών μέτρων στα Πατήσια!

Ενα σπίτι, δύο «κομμάτια»

Από τα απίθανα επίσης που κάνει με τη δήλωσή του είναι ότι «σπάει» το σπίτι στα δύο: σε ισόγειο 71 τετραγωνικών και σε υπόγειο 70 τετραγωνικών! Απιαστος! Πώς το σκέφθηκε; Προφανώς για να κοροϊδέψει όσους εκ των οπαδών του στέκονται δύσπιστοι απέναντι στις αναφορές του ότι εν έτει 2020 μπορεί κάποιος να βρει και να νοικιάσει στην ωραιότερη περιοχή της αθηναϊκής Ριβιέρας, στο Σούνιο, βίλα με 500 ευρώ τον μήνα!

Αλλά μπορεί να συμβεί αυτό; Δύσκολα, ακόμη και για τους πιο αφοσιωμένους εκ των οπαδών του.

Επίσης από κάτι εικόνες που είδα στο Mega έχω την αίσθηση ότι το σπιτάκι δεν είναι και τόσο σπιτάκι, αλλά μια υπέροχη βίλα, ως απλός θεατής πια διερωτώμαι μήπως τα 71+70=141 τετραγωνικά δεν είναι ακριβώς τόσα...

Απειλές και εκβιασμοί

Εχει ενδιαφέρον, τέλος, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μού απέστειλε εξώδικο – λογικά πρέπει να είναι το πρώτο του από την ημέρα που μπήκε στην πολιτική... Τον καταλαβαίνω. Αισθάνεται τεράστια πίεση τόσο εσωκομματικά όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία, ώστε καταφεύγει σε απειλές και εκβιασμούς. Για παράδειγμα με απειλεί ότι αν δεν ανακαλέσω όσα είπα (στο Mega) και έγραψα χθες εδώ, θα υποβάλει αγωγή και θα απαιτήσει ένα εκατομμύριο ευρώ (όσα συζητούν οι περίοικοι και γείτονές του που παρακολούθησαν το έργο ότι κόστισε η ανακαίνιση), το οποίο εκατομμύριο, αφού το κερδίσει, θα το διαθέσει, δηλώνει, στον ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων. Τόσο γενναιόδωρος και τόσο σίγουρος για την έκβαση μιας προσφυγής στη Δικαιοσύνη, παρότι οι εποχές έχουν αλλάξει – η περίοδος Παπαγγελόπουλου για παράδειγμα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πώς του διαφεύγει; Είναι και αυτό αποτέλεσμα της άρνησής του να αντιληφθεί ότι στις εκλογές του περασμένου χρόνου υπέστη μια συντριπτική ήττα και αυτός, αλλά και το καθεστωτικό σύστημα διακυβέρνησης που είχε εγκαθιδρύσει...

Τι θεωρεί ο κ. Τσίπρας συκοφαντικά εξ όσων έγραψα και είπα; Σε γενικές γραμμές τα ακόλουθα:

n τα σχόλια των γειτόνων του περί του ενός εκατομμυρίου που κόστισε η ανακαίνιση

n ότι έχει διαχρονικά καλές σχέσεις με τη διαπλοκή.

Εγώ πολιτικός μηχανικός δεν είμαι, εκείνος (έχει δίπλωμα ότι) είναι. Αλλά αν μπορεί με 20.000 ευρώ να ανασκευάσει μια οικοδομή η οποία διαθέτει με 8 δωμάτια, δύο μπάνια, δύο WC, σαλόνια, εξωτερικούς χώρους, βοηθητικούς χώρους, τότε έχω την αίσθηση ότι κακώς ανακατεύεται με την πολιτική. Ως επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός θα είχε σαρώσει...

Μικρό χωριό

Για τις σχέσεις με τη διαπλοκή θα μιλήσουμε μια άλλη φορά, στα προσεχώς που λένε... – τώρα πιέζει ο χρόνος και η εφημερίδα πρέπει να κλείσει. Θα του αναφέρω πάντως ότι το χωριό είναι μικρό, έχει λίγα σπίτια και μεταξύ μας γνωριζόμαστε. Τόσο που να προξενεί χαμόγελα συγκατάβασης η όψιμη προσπάθειά του να απαρνηθεί φίλους και γνωστούς. Του προτείνω λοιπόν να την αφήσουμε επί του παρόντος εδώ αυτή την κουβέντα, δεν θα (τον) ωφελήσει. Και να την ξαναπιάσουμε όποτε το θελήσει...

Και μια «φιλική» συμβουλή: επισημαίνω απλώς ότι ο πρώην εταίρος του στην κυβέρνηση Καμμένος, ο οποίος με συκοφαντούσε ως πληρωμένο πιστόλι, υποχρεούται να μου καταβάλει με πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου 10.000 και πλέον ευρώ. Γι’ αυτό τα περί «εντεταλμένων πιστολιών», τα οποία αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, καλό είναι να τα πάρει πίσω...

Keywords
Τυχαία Θέματα