Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ITB BERLIN 2024» η Περιφέρεια Κρήτης

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ανάμεσα σε πλήθος στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ITB BERLIN 2024», στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 5.500 εκθέτες από 161 χώρες και πάνω από 90.000 επισκέπτες, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου στο Βερολίνο της Γερμανίας και αποτελεί διεθνώς ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας. Τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης είχαν την ευκαιρία, να συζητήσουν και να δικτυωθούν με εταιρείες και επαγγελματίες, όπως tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, αλλά και δημοσιογράφους, ενώ σκοπός ήταν η δημιουργία νέων συνεργασιών και η επέκταση υπαρχόντων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση της εικόνας της Κρήτης ως προορισμού. Επιπλέον στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών του νησιού με συνεργάτες τους από το εξωτερικό.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ανάμεσα σε πλήθος στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο εντεταλμένος αύμβουλος Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Δρ. Μιχάλης Κλώντζας και υπηρεσιακά στελέχη.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ανέκαθεν το Βερολίνο και η «ΙΤΒ» αποτελούσε ένα χρηματιστήριο της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

«Τα δεδομένα ήταν και είναι ενθαρρυντικά, η ΙΤΒ έδωσε για μια ακόμα φορά θετικές τάσεις, βοηθώντας μας να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την περίοδο της πανδημίας, όμως θα χρειαστεί πολλή δουλειά ακόμα για μια σεζόν ρεκόρ, για να πούμε Κρήτη, Παντού» πρόσθεσε ο κ. Κώτσογλου, ενώ ο κ. Κλώντζας επισήμανε ότι «η προσεγμένη και σοβαρή προεργασία έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα και πολύ καλά μηνύματα για τον τουρισμό μας. Θεωρώ υποχρέωση μου να συγχαρώ όσους δούλεψαν για αυτήν την επιτυχία».

Keywords
Αναζητήσεις
sti-diethni-ekthesi-tourismou-itb-berlin-2024-i-perifereia-kritis.htm
Τυχαία Θέματα