Στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επενδύει και ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος

Πρόσφατα ένας άλλος εφοπλιστής, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε συμμετοχή στην Τέρνα Ενεργειακή, την κορυφαία εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

Την είσοδο στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

στην Ελλάδα δρομολογεί ο 41χρονος εφοπλιστής Ανδρέας junior Μαρτίνος (Κίκος). Σύμφωνα με πληροφορίες του businessnews.gr ο εφοπλιστής συνέστησε εταιρεία με την επωνυμία Minerva Solar Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε. για να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο, που έχει γίνει εσχάτως πόλος έλξης και για άλλους εφοπλιστές (προσφάτως ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε αξιόλογη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της κορυφαίας εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Τέρνα Ενεργειακή).

Το αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρείας θα είναι η παραγωγή, εκμετάλλευση και διάθεση ενέργειας (ηλεκτρική ή μη) προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεταξύ αυτών ηλιακή, αιολική, γεωθερμική, υδροηλεκτρική, φωτοβολταϊκή καθώς και από βιομάζα. Πρόκειται για δική του εταιρεία με μοναδικό μέτοχο τον ίδιο, ο οποίος θα ρίξει από την αρχή αρκετά χρήματα, με το αρχικό κεφάλαιο της Minerva Solar ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρέας (Κίκος) Μαρτίνος είναι υιός του Ανδρέα Μαρτίνου, που συνιστά μαζί με τα αδέλφια του από τις μεγαλύτερες οικογένειες Ελλήνων εφοπλιστών. Η οικογένεια του Κίκου Μαρτίνου έχει στην κορυφή των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων την εταιρεία Minerva Marine. Ο ίδιος δηλώνει κάτοικος Λονδίνου αλλά οι επιχειρήσεις του βρίσκονται στα νότια προάστεια της Αθήνας. Είναι χαμηλών τόνων επιχειρηματίας και έγινε πιο γνωστός στην Ελλάδα από το αστυνομικό ρεπορτάζ, όταν το 2013 άγνωστοι προσπάθησαν να τον απαγάγουν. Ο ίδιος αντέδρασε με τέτοιο τρόπο που ξέφυγε από τους υποψήφιους απαγωγείς του και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η Minerva Marine διαχειρίζεται στόλο δεξαμενόπλοιων Aframax και πλοίων μεταφοράς χημικών ή χύδην φορτίου. Προσφάτως ανέλαβε τη διαχείριση του πλοίου «Minerva Astra», χωρητικότητας 115.484 MT.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣMINERVA SOLAR
Keywords
Τυχαία Θέματα