Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 € στη UNICEF για τα παιδιά στη Γάζα

Η συγκεκριμένη δωρεά θα βοηθήσει τη UNICEF να παρέχει σε 15.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στη Γάζα έτοιμη προς χρήση θεραπευτική τροφή, γνωστή ως ready to use therapeutic food ή RUTF, για ένα μήνα.

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου (www.stelios.org) είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που Ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, τον δημιουργό και ιδιοκτήτη της easy

family of brands (περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.easy.com, www.easyHistory.info).

Η συγκεκριμένη δωρεά στη UNICEF για τα 15.000 παιδιά στη Γάζα αποτελεί επέκταση του προγράμματος «Φαγητό από καρδιάς» που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προσφέροντας τροφή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε μήνα (περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://steliosfoundation.gr/faghto-apo-kardias/).

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε 750.000 € μέσω της UNICEF του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάγκη έκτακτης ανταπόκρισης της UNICEF για τα παιδιά της Γάζας. Η συγκεκριμένη δωρεά θα βοηθήσει τη UNICEF να παρέχει σε 15.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στη Γάζα έτοιμη προς χρήση θεραπευτική τροφή, γνωστή ως ready to use therapeutic food ή RUTF, για ένα μήνα.

https://www.unicef.org.uk/press-releases/the-stelios-philanthropic-foundation-donates-640000-to-unicef-to-help-treat-15000-malnourished-children-in-gaza-for-one-month/

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, o Sir Στέλιος και η εταιρεία του easyGroup Ltd έχει διαθέσει στο ομώνυμο Ίδρυμά του πάνω από 84.000.000 €.

Ο Sir Στέλιος δήλωσε: «Όταν αρχίσαμε να συζητάμε με τη UNICEF πώς θα μπορούσαμε να παράσχουμε υποστήριξη στα παιδιά στη Γάζα, η οποία βρίσκεται γεωγραφικά πολύ κοντά στη γενέτειρα των γονιών μου την Κύπρο, συνειδητοποίησα αμέσως την αναλογία μεταξύ των προγραμμάτων της UNICEF για τη βοήθεια σε υποσιτιζόμενα παιδιά σε εμπόλεμες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα, «Φαγητό από καρδιάς», στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπου βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη για φαγητό. Και οι δύο οργανισμοί παρέχουμε τροφή για να βοηθήσουμε ανθρώπους σε πολύ ευάλωτες καταστάσεις. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, η UNICEF χρησιμοποιεί απλές, καθιερωμένες μεθόδους για τον εντοπισμό υποσιτισμού σε παιδιά, μετρώντας την περιφέρεια του άνω βραχίονα. Στη συνέχεια, αν διαπιστωθεί ότι υποφέρουν από υποσιτισμό, τα παιδιά λαμβάνουν θεραπευτική τροφή σε ειδικά φακελάκια έως ότου γίνουν καλύτερα. Χαίρομαι που η δωρεά μου μπορεί να βοηθήσει να θεραπευθούν 15.000 αθώα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό για ένα μήνα.»

Ο Jon Sparkes, Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου για τη UNICEF (UNICEF UK) σε δήλωσή του ανέφερε: «Σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις καταστροφικές επιπτώσεις των πολέμων. Η UNICEF συνεχίζει να εργάζεται ασταμάτητα για να επικεντρωθεί στην ανάγκη των παιδιών για προστασία και ανθρωπιστική βοήθεια. Η δωρεά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου έρχεται σε μια περίοδο όπου σχεδόν 8.000 παιδιά κάτω των 2 ετών στη Γάζα υποφέρουν από έντονο υποσιτισμό και παρέχει σημαντική οικονομική υποστήριξη για την αποστολή της UNICEF να προσφέρει βοήθεια στη θεραπεία 15.000 παιδιών που υποφέρουν από ανεπάρκεια τροφής.

Keywords
Αναζητήσεις
to-filanthropiko-idryma-stelios-chatziioannou-dorizei-750000--sti-unicef-gia-ta-paidia-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα