Τυχερά παιχνίδια: Η Flutter Entertainment PLC εξαγοράζει την ιταλική Sisal 1,62 δισ. λίρες

Πωλητής το CVC Capital, που είχε εξαγοράσει τη Sisal το 2016 περίπου 1 δισ ευρώ. 

Η Flutter Entertainment PLC μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας στον κλάδο τυχερών παιχνιδιών με έδρα το Δουβλίνο (Ιρλανδία) ανακοίνωσε την Πέμπτη 23/12 ότι εξαγόρασε την ιταλική εταιρεία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών Sisal από το CVC Capital

Partners Fund VI έναντι 1,62 δισ. λίρες (περίπου 1,9 δισ. ευρώ). H CVC είχε εξαγοράσει το 100% της Sisal το 2016 περίπου 1 δισ ευρώ.

Η συναλλαγή, η οποία θα ενισχύσει οικονομικά την κερδοφορία από τον πρώτο χρόνο μετά την εξαγορά, είναι το πιθανότερο να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Στόχος της Flutter είναι η επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Sisal έχει χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών που περιλαμβάνει στοίχημα, λαχεία, καζίνο - πόκερ και διάφορα εικονικά παιχνίδια. Στο στοίχημα προσφέρει καθημερινά ένα πλούσιο πρόγραμμα για το ποδόσφαιρο στη Serie A και σε πολλά άλλα αθλήματα όπως μπάσκετ, τένις , Formula 1, MotoGP κλπ.

To 2020 είχε λειτουργιά έσοδα 523,8 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (Ebitda) 176,3 εκατ. ευρώ. Το πρώτο 9μηνο του 2021 τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 23,2% στα 459,8 εκατ. ευρώ και καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 51,9 εκατ. ευρώ.

Η Flutter Entertainment PLC ανέφερε ότι η Sisal αναμένει να αποδώσει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 211 εκατομμυρίων λιρών για τους 12 μήνες έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Flutter Entertainment plc (πρώην Paddy Power και Betfair plc ) δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Paddy Power και της Betfair και την μετέπειτα εξαγορά του ομίλου Stars. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και συμμετέχει στον δείκτη FTSE 100.

Στην αγορά διαθέτει διάφορα εμπορικά σήματα όπως Adjarabet, BetEasy, Betfair, FanDuel, Fox Bet, Full Tilt Poker, Paddy Power, PokerStars, Sky Bet, Sportsbet.com.au, Timeform και TVG Network.

Προσφάτως σύναψε μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία έως το 2028 με την εταιρεία Racecourse Media Group (RMG), η οποία διαχειρίζεται δικαιώματα ιπποδρομιών. Ως μέρος της συμφωνίας η RMG και η Flutter θα συνεργαστούν για να αξιοποιήσουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα μάρκετινγκ και προώθησης που έχει η Flutter και να αυξήσουν το τζίρο των ιπποδρομιών της RMG. Επίσηςμ, οι πελάτες της Flutter στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο ιπποδρομιών.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα