Β.Σ. Καρούλιας: Στα 85,2 εκατ. ο τζίρος – Με τα ροφήματα της Lipton θα καλύψει την απώλεια της ABInbev

Αύξηση τζίρου 21,19%  και άνοδος κερδών πάνω από 28% καταγράφηκε στην προηγούμενη χρήση για την εταιρεία

Σημαντική ενίσχυση μεγεθών κατέγραψε στην χρήση 2022 – 2023 (01/04/2022-31/03/2023) η B.Σ. Καρούλιας. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις της Εταιρείας (μη συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) ανήλθαν σε 85,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,19 % σε σχέση με τα 70,3 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, Τα μικτά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 24,39 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 21,68% σε σχέση με τα 20 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Τα κέρδη προ φόρων,

χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων της εταιρείας (EBITDA) ανήλθαν σε 6,348.146 κατά τη χρήση 2022-2023 έναντι € 5.580.018 κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,77%. Tα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19,38% σε σχέση με τα 3,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ξεπέρασαν τα 4,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28,36% σε σχέση με τα 3,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

H Lipton υπερκαλύπτει τον τζίρο της ABinbev

H εταιρεία από την 1η Μαρτίου 2023 έχει αναλάβει την διανομή των προϊόντων LIPTON, PUKKA Herbs, PG Tips στην ελληνική και την κυπριακή αγορά. Πρόκειται για γνωστά εμπορικά σήματα της Ekaterra, που έχουν ενταχθεί στην προϊοντική γκάμα των ροφημάτων της B.Σ. Καρούλιας. Όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για την προηγούμενη χρήση αποτελούν «προϊόντα τα οποία θα αυξήσουν το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα επιτόπιας κατανάλωσης, θα βελτιώσουν την κερδοφορία της και θα επεκτείνουν τη γκάμα των ροφημάτων της».

Eπίσης σημειώνεται πως η έναρξη συνεργασίας της εταιρείας με την Lipton «διαμορφώνει μια εξαιρετική συνθήκη για τις προοπτικές και τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρονιάς» καθώς ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα, τα μερίδια και τα οικονομικά της αποτελέσματα της ΒΣ Καρούλιας. «Αναφερόμαστε σε διεθνή προϊόντα με μερίδια αγοράς που υπερβαίνουν το 50% της κατηγορίας, χωρίς ανάγκες για επένδυση παγίων, χωρίς επιβάρυνση Ε.Φ.Κ. και με μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 13%.» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση. Επίσης εκτιμάται πως η καθαρή αξία πωλήσεων των συγκεκριμένων προϊόντων, θα υπερκαλύψει το αντίστοιχο τζίρο της ABInbev (που πλέον συνεργάζεται με την Coca-Cola Τρία Έψιιλον) και μάλιστα με καλύτερο συντελεστή κερδοφορίας.

Ποια είναι η B.Σ. Καρούλιας

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς μπύρας, οίνων, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση όλη τη μέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας. Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ διακινεί ένα μεγάλο αριθμό από διεθνή και ελληνικά σήματα αλκοολούχων ποτών, καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους, μπύρες, καφέδες και ροφήματα, premium mixers, φυσικούς χυμούς και ice teas.

Keywords
Αναζητήσεις
vs-karoulias-sta-852-ekat-o-tziros--me-ta-rofimata-tis--lipton-tha-kalypsei-tin-apoleia-tis-abinbev.htm
Τυχαία Θέματα