Προεκλογικός αποπροσανατολισμός

Αντί να συζητήσουν τα κρίσιμα θέματα, τα κόμματα έχουν επικεντρωθεί στην υπόθεση Γεωργούλη, λες και αυτή είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το κράτος και το έθνος.

Οι καταγγελίες εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για βιασμό και κακοποιητική συμπεριφορά είναι σοβαρές, και με αυτές θα ασχοληθούν η βελγική αλλά και η ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι αυτονόητο ότι άπαντες καταδικάζουν αυτού του είδους τις κακουργίες και δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτικός σχηματισμός που θα δηλώσει πως θα στηρίξει τον ευρωβουλευτή ακόμα

κι αν η Δικαιοσύνη δεν τον κρίνει ένοχο για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Πέρα από τα αυτονόητα, δυστυχώς, υπάρχει και η μικροκομματική σκοπιμότητα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποδείξει ότι προτιμά την προπαγάνδα διότι δεν αντέχει τον διάλογο και τον έλεγχο των πεπραγμένων της, έχει αφιερώσει το σύνολο των επικοινωνιακών «εργαλείων» της στην αναπαραγωγή του σκανδάλου Γεωργούλη. Και τα υπόλοιπα κόμματα, με τη στάση που κρατούν, δείχνουν να ακολουθούν αυτό το ολισθηρό μονοπάτι του αποπροσανατολισμού.

Εκείνοι που πρέπει να ασχοληθούν με τα μείζονα επιλέγουν να τα λησμονήσουν, διότι δείχνουν να μην έχουν λύσεις να προτείνουν. Στα μείζονα περιλαμβάνονται όλα όσα επηρεάζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, αλλά και η επιβίωσή μας ως έθνους. Μέχρι στιγμής δεν γίνεται εμπεριστατωμένος διάλογος για το Δημογραφικό, τη σταδιακή αντικατάσταση του γηγενούς πληθυσμού από Αφροασιάτες λαθρομετανάστες. Δεν συζητείται η μέθοδος με την οποία θα πειστούν να επιστρέψουν στην πατρίδα εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που μετανάστευσαν λόγω της ανεργίας και της ύφεσης που προκάλεσε η υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια. Δεν μιλούν για την εγκληματικότητα, την ανασφάλεια, την ανάγκη υπεράσπισης της γλώσσας μας, της Ορθοδοξίας, του θεσμού της οικογένειας. Δεν προτείνουν λύσεις για την τεχνολογική πρόοδο και τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, ούτε ορίζουν ποια είναι επιτέλους αυτή η περιλάλητη «κόκκινη γραμμή», την οποία αν περάσουν οι Τούρκοι θα υποστούν τα επίχειρα της θρασείας συμπεριφοράς τους.

Ας ξεκινήσει, επιτέλους, κάποιος κανονικός προεκλογικός πολιτικός διάλογος. Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης βλάπτει σοβαρά την πατρίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα