Λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων

Με απώτερο σκοπό την άμβλυνση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας που υφίστανται σήμερα χιλιάδες νοικοκυριά, ο Δήμος Αθηναίων δημιουργεί το «Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας», το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό κέντρο υποστήριξης των ενεργειακά ευάλωτων κατοίκων της πόλης.

Το Γραφείο, με τη σύστασή του, θα συμβάλλει στον εντοπισμό αυτών των νοικοκυρών, στην αναγνώριση του μεγέθους του προβλήματος και στην αντίστοιχη στήριξη με κατάλληλες συμβουλές, παρεμβάσεις και εργαλεία χρηματοδότησης.

Λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων

Οι

βασικοί στόχοι του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας:

– Ο εντοπισμός και η καταγραφή των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων, προκειμένου να αναζητηθεί η κατάλληλη πηγή χρηματοδότησης.

– Η υποστήριξη των πολιτών του δήμου σε θέματα αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς.

– Ο εντοπισμός προγραμμάτων χρηματοδότησης που σχετίζονται με τη διαχείριση ενέργειας και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

– Η αύξηση της ενεργού συμμετοχής των ενεργειακά ευάλωτων πολιτών, των ενεργειακών κοινοτήτων και των πρωτοβουλιών πολιτών.

– Η παροχή πληροφοριών και χρήσιμου υλικού προς τους πολίτες.

Λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων

Μέσω του Γραφείου θα καταγράφεται το επίπεδο της ενεργειακής φτώχειας στις επτά κοινότητες του Δήμου Αθηναίων και με τη χρήση των εργαλείων της ενεργειακής κοινότητας και των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων θα επεκτείνεται η πράσινη μετάβαση και η μείωση του ενεργειακού και ανθρακικού αποτυπώματος, σε όλη την έκταση του δήμου. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, θα χρησιμοποιούνται εργαλεία τεχνολογίας και πληροφορικής, στην κατεύθυνση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σύμβουλοι και Μέντορες Ενέργειας

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στελέχη του Δήμου Αθηναίων σε ρόλο Συμβούλων και Μεντόρων Ενέργειας, θα υποστηρίζουν και θα καθοδηγούν τους ενεργειακά ευάλωτους πολίτες σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, με στόχο τη σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων.

Το άρθρο Λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στο Δήμο Αθηναίων εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
leitourgia-grafeiou-antimetopisis-energeiakis-ftocheias-sto-dimo-athinaion.htm
Τυχαία Θέματα