Citigroup: Ασθενέστερα τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο λόγω αναδιοργάνωσης

Μειωμένα ήταν τα κέρδη της Citigroup για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η τράπεζα πραγματοποίησε δαπάνες για να προβεί σε αποζημιώσεις, λόγω απολύσεων, ενώ, επίσης, έβαλε στην άκρη κάποια κεφάλαια για την αναπλήρωση του ταμείου που αφορά την ασφάλιση των καταθέσεων.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, από την αρχή του έτους έως τις 31 Μαρτίου, ήταν 3,4 δισ. δολάρια ή 1,58 δολάρια ανά μετοχή. Ένα χρόνο νωρίτερα

και για το ίδιο διάστημα, τα καθαρά κέρδη ήταν 4,6 δισ. δολάρια ή 2,19 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 2% στα 21,1 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κόστη από το σχέδιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της οδήγησαν σε συνολικές δαπάνες 14,2 δισ.«Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε η απλοποίηση της οργανωτικής δομής που ανακοινώσαμε τον Σεπτέμβριο. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο καθαρή, απλή διοικητική δομή η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως και διευκολύνει τη στρατηγική μας» τόνισε σε ανακοίνωση η CEO, Τζέιν Φρέιζερ. Η Citi ανέφερε ότι αναμένει μείωση του προσωπικού κατά 7.000 θέσεις και εξοικονόμηση 1,5 δισ. δολαρίων ετησίως από την αναδιοργάνωση.

Παράλληλα, η Citigroup πλήρωσε 251 εκατ. δολάρια στο ταμείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), το οποίο το περασμένο έτος είδε σημαντικές εκροές λόγω της κατάρρευσης τριών περιφερειακών τραπεζών.

Η μετοχή της τράπεζα ενισχύεται κατά 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

#Citigroup #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων #κέρδη #ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΑ_ΚΕΡΔΗ #αναδιοργάνωση
Keywords
Αναζητήσεις
citigroup-asthenestera-ta-kerdi-to-proto-trimino-logo-anadiorganosis.htm
Τυχαία Θέματα