Crypto-επενδυτές συγκέντρωσαν εκατομμύρια για δημοπρασία του Αμερικανικού Συντάγματος

Ο οίκος Sotheby's δημοπράτησε μια εξαιρετικά σπάνια και ιστορική εκτύπωση πρώτης έκδοσης του Συντάγματος των ΗΠΑ και οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων συγκέντρωσαν ether αξίας εκατομμυρίων δολαρίων για να το αγοράσουν.

Ο οργανισμός ConstitutionDAO συγκέντρωσε τα χρήματα χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτογράφησης με στόχο να κάνει τη νικητήρια προσφορά όταν το έγγραφο φτάσει στο μπλοκ

δημοπρασίας.

Το θεμελιώδες κείμενο αποτιμάται σε 15 έως 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τελικά πουλήθηκε για 43 εκατ. δολάρια.

Η ομάδα επενδυτών κρυπτονομισμάτων κατάφερε να συλλέξει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες μέρες μέσα από την ιστοσελίδα της. Αυτό αποτελεί από μόνο του ρεκόρ. Η ομάδα, που τελικά δεν κέρδισε τη δημοπρασία είχε δεσμευτεί να διαθέσει το έγγραφο για δημόσια πρόσβαση «στα χέρια του λαού», αν κέρδιζε τη δημοπρασία. Ωστόσο, υποσχέθηκε να επιστρέψει στους 17.437 χρηματοδότες τα ποσά που κατέβαλλαν.

Η άσκηση αυτή προσφέρει μερικές από τις πρώτες πρακτικές γνώσεις σχετικά με το πώς η υποδομή κρυπτογράφησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση της κλασματικής ιδιοκτησίας ενός φυσικού αντικειμένου.

Το ConstitutionDAO, ή DAO, είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να επαναφέρει ένα πρωτότυπο αντίγραφο του Συντάγματος στα χέρια του λαού.

Ο επενδυτής Cooper Turley λέει ότι οι DAO είναι σαν μια «διαδικτυακή κοινότητα με κοινό τραπεζικό λογαριασμό». Ο Turley βοηθά στη δημιουργία πολλών δημοφιλών DAO.

«Ουσιαστικά, μια μικρή ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν μια ομάδα συνομιλίας και μετά αποφασίζουν να συγκεντρώσουν κεφάλαια μαζί, [συνήθως] χρησιμοποιώντας ένα πορτοφόλι Ethereum», έχει εξηγήσει προηγουμένως ο Turley στο CNBC.

Οι DAO ανεβάζουν τον συντονισμό των πόρων στο διαδίκτυο σε ένα νέο επίπεδο, σύμφωνα με τον Auston Bunsen, συνιδρυτή του QuikNode, το οποίο παρέχει υποδομή blockchain σε προγραμματιστές και εταιρείες. Σκεφτείτε τυχαίους αγνώστους που συντονίζονται για να αγοράσουν μια ομάδα μπάσκετ, είπε ο Bunsen στο CNBC.

«Αυτοί αντιπροσωπεύουν ένα νέο είδος οργάνωσης που κινείται με υπερβολική ταχύτητα», ανέφερε ο Bunsen.

επενδυτέςκρυπτονομίσματαΣύνταγμαΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα