Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές η νέα δημοσκόπηση

της Metron Analysis και του Mega δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του και με βάση την εκτίμηση ψήφου μπορεί να διεκδικήσει σε δεύτερες κάλπες την αυτοδυναμία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε μία εβδομάδα από την μέτρηση της ίδιας εταιρείας, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 31,1%, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1,8 μονάδες (στο 29,3% προηγουμένως).

Άνοδο κατά 1,1 μονάδες και για τον ΣΥΡΙΖΑ που πάει στο 24,1% από 23%, όμως δείχνει να παγιώνεται το χαμηλό ποσοστό του και η διαφορά από τη ΝΔ η οποία πλέον βρίσκεται στις 7 μονάδες ως προς την πρόθεση ψήφου.

Σταθερά αλλά χαμηλά το ΠΑΣΟΚ στο 8,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 6,6% από 5,5%. Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση που «τσιμπάει» λίγο και παίρνει ποσοστό 2,8% (από 2,6%).

Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,8% (από 3,7% στην προηγούμενη μέτρηση) ενώ άλμα κάνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από 1,2% την προηγούμενη εβδομάδα σε 2,1%. Η Εθνική Δημιουργία είναι στο 1,1% αλλά και το κόμμα Νίκη που στην προηγούμενη μέτρηση είχε πρωτοεμφανιστεί με ποσοστό 1%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, δηλαδή μια διαφορά άνω των 8 μονάδων. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση μπαίνει στη Βουλή με 3,3%, στο 4,4% το ΜέΡΑ 25, στο 2,5% και παλεύει για τη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

δημοσκόπησηεκλογές 2023Megaπρόθεση ψήφουεκτίμηση αποτελεσμάτων
Keywords
Τυχαία Θέματα