O Δένδιας και ο... κανένας: Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν δείχνει να... ρολάρει και τόσο καλά. Τα προβλήματα της καθημερινότητας προκαλούν φθορά που πλέον είναι ορατή στις δημοσκοπήσεις.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha έδειξε μείωση στο ποσοστό της ΝΔ, καθώς το πρόβλημα της ακρίβειας δυσαρεστεί τον κόσμο

που σε συντριπτικό ποσοστό θεωρεί πως η κυβέρνηση «πρέπει και μπορεί να κάνει περισσότερα».

Στην πρόθεση ψήφου αυτό βέβαια δεν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη ΝΔ, που αν και έχει μικρή μείωση στο ποσοστό της, δεν απειλείται ουσιαστικά από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει κολλημένο λίγο πάνω από το 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον πιάνει οριακά διψήφιο ποσοστό.

Στην καρτέλα της δημοφιλίας των υπουργών της κυβέρνησης η δυσαρέσκεια των πολιτών είναι πιο εμφανής.

Μόνο ο υπουργός Άμυνας (πλέον) Νίκος Δένδιας είναι ένας πραγματικά δημοφιλής υπουργός με θετικές γνώμες στο 32%.

Ο αμέσως επόμενος είναι ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μετρήθηκε στο 12%, ένα ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οριακά στο 10% βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ακολουθούν αρκετά πιο κάτω ο Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (4%).

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως δημοφιλέστερος και από τον κ. Δένδια είναι ο «κανένας» που επιλέγει το 37% των ερωτηθέντων.

#δημοσκόπηση #ΝΔ #υπουργοί #alco #Alpha
Keywords
Αναζητήσεις
o-dendias-kai-o-kanenas-oi-dimofilesteroi-ypourgoi-tis-kyvernisis.htm
Τυχαία Θέματα