Swatch: Δύσκολη χρονιά για την κινεζική αγορά λόγω υψηλών τιμών

22:13 1/4/2024 - Πηγή: Reporter

Η Swatch αναμένει μια δύσκολη χρονιά στην κινεζική αγορά λόγω των υψηλών τιμών και της επιφυλακτικότητας που δημιουργούν στους καταναλωτές. Πιο συγκεκριμένα, «οι Κινέζοι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί όταν πρόκειται να ξοδέψουν μεγάλα ποσά, όπως τα είδη πολυτελείας», ανέφερε η εταιρεία.

Το αυξημένο κόστος διαβίωσης, καθώς και η επιβράδυνση της οικονομίας που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις παρατεταμένες

επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, έχουν συμβάλει σημαντικά σε αυτό, εξήγησε η ελβετική ωρολογοποιία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Swatch, Nick Hayek, δήλωσε σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung: «Οι Κινέζοι έχουν χρήματα και συνεχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον και να μπαίνουν σε επιχειρήσεις. Αλλά επί του παρόντος διστάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αγοράσουν κάτι.

Έχουν επίσης γίνει ακόμη πιο ευαίσθητοι στις τιμές, καθώς υπήρξαν υπερβολικές αυξήσεις τιμών σε πολλούς τομείς. Αναμένω ότι η κινεζική αγορά θα παραμείνει δύσκολη μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά τι είναι ένας χρόνος; Οι δυνατότητες της Κίνας παραμένουν μεγάλες: οι άνθρωποι διψούν για επιτυχία, θέλουν να δουλέψουν, να κερδίσουν περισσότερα, να βγουν έξω, να ταξιδέψουν και σίγουρα να αγοράσουν ρολόγια».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών, οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών στην Κίνα μειώθηκαν κατά περίπου 25% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ οι εξαγωγές στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά περίπου 19%.

Σημειώνεται ότι, η Swatch κατασκευάζει ρολόγια υψηλής ποιότητας (της ανήκουν οι φίρμες Omega, Tissot και Longines), καθώς και πλαστικά μοντέλα μαζικής αγοράς.

Τέλος, ο Hayek, η οικογένεια του οποίου κατέχει το 43% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ρωτήθηκε αν θα διέγραφε την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

«Αυτό θα ήταν το καλύτερο για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχείρησης, αλλά η ιδιωτικοποίηση δεν είναι εφικτή αν δε χρεωθούμε μαζικά. Και δεν μας αρέσουν καθόλου τα χρέη», σχολίασε.

#swatch #Κίνα #κορωνοϊός #καταναλωτες
Keywords
Αναζητήσεις
swatch-dyskoli-chronia-gia-tin-kineziki-agora-logo-ypsilon-timon.htm
Τυχαία Θέματα
Swatch, Δύσκολη,Swatch, dyskoli