Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράνομη κράτηση μεταναστών σε τρέιλερ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες το βράδυ ένα βίντεο που δείχνει άντρα στην Αλεξανδρούπολη να έχει αιχμαλωτίσει δεκάδες μετανάστες σε τρέιλερ, κατηγορώντας τους για τις πυρκαγιές στην περιοχή. Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τη σύλληψη του ίδιου και δύο ακόμα ατόμων που τον συνέδραμαν.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε live

στο facebook o άνδρας ακούγεται να λέει πως μόλις με μία «βόλτα» σε κομμάτι της περιοχής, συνέλαβε 25...«κομμάτια», απευθυνόμενος προς τους μετανάστες που κρατούσε δια της βίας μέσα στο τρέιλερ που έσερνε με το όχημά του.

Μάλιστα σε σημείο του βίντεο ανοίγει το τρέιλερ και φαίνονται οι αχμαλωτισμένοι μετανάστες.

Ο άντρας μάλιστα ακούγεται να λέει ότι «θα μας κάψουν» και καλούσε τον κόσμο να τον «μιμηθεί», καλώντας ουσιαστικά σε πογκρόμ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν.

Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

ΑλεξανδρούπολημετανάστεςτρέιλερΠυρκαγιέςΕΛΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
alexandroupoli-synelifthisan-tria-atoma-gia-paranomi-kratisi-metanaston-se-treiler.htm
Τυχαία Θέματα
Αλεξανδρούπολη, Συνελήφθησαν,alexandroupoli, synelifthisan