Αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Σαρμάς- Ποιοι «ακούγονται» για υπουργοί

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε στη 1 μετά το μεσημέρι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να συναποφασίσουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στον διάλογο που είχαν η κυρία Σακελλαροπούλου καλοσώρισε τον κ. Σαρμά στο γραφείο του λέγοντας του ότι «σας κάλεσα γιατί όπως γνωρίζετε το σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε και τυπικά μη δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει άρθρου 37 και έτσι φτάσαμε στην τελευταία λύση
του Συντάγματος για υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Κυρία Πρόεδρε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμη, είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να πάνε όλα καλά» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα επιλέξει τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί την Πέμπτη (25/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη των αρχηγών, που προηγήθηκε, έγιναν κάποιες προτάσεις για τα μέλη της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, κυρίως για κρισιμα υπουργεία, όπως το Εξωτερικών και το Άμυνας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης και ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

O Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής και για το υπουργείο Οικονομικών.

Στο υπουργείο Υγείας, πιθανότερη για να αναλάβει είναι η Αναστασία Κοτανίδου.

Ορκωμοσία και διάλυση Βουλής

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η Βουλή αναμένεται να εκλέξει το Προεδρείο τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την ίδια μέρα να ακολουθήσει η διάλυσή της, γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, με τα κόμματα να πηγαίνουν ξανά στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΣΑΡΜΑΣαρχηγοίεκλογές 2023εκλογέςΣακελλαρόπουλουΚυβέρνησηυπηρεσιακή κυβέρνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα