Αναλυτές: Περισσότερα κέρδη ενόψει για τις αμερικανικές μετοχές

Οι αναλυτές της Wall Street ενισχύουν τις προβλέψεις για τα κέρδη για το τρέχον τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, υποδηλώνοντας ότι η χειρότερη από την πτώση των κερδών της Corporate America φάση για τις αμερικανικές επιχειρήσεις μπορεί να ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Με σχεδόν το 90% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά τους αποτελέ για αυτή τη σεζόν, τα αισιόδοξα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ώθησαν τη Wall Street να ενισχύσει τις προβλέψεις κερδών για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg

Intelligence.

Η ανθεκτική οικονομία και η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση αναμένεται να στηρίξουν την αύξηση των κερδών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, μετά από τρία τρίμηνα συρρίκνωσης. Δύο βασικοί κλάδοι που συνδέονται άμεσα με διακυμάνσεις στον οικονομικό κύκλο - εταιρείες ενέργειας και υλικών - οδήγησαν στις ανοδικές προσαρμογές για τα κέρδη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

«Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την κατεύθυνση των αμερικανικών μετοχών φέτος, διότι δείχνει ότι περισσότεροι αναλυτές αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους υψηλότερα αφού συνειδητοποίησαν ότι οι προηγούμενες προβλέψεις μπορεί να είναι πολύ απαισιόδοξες, συμβάλλοντας στη στήριξη των λειτουργικών περιθωρίων», δήλωσε η Γουέντι Σουνγκ, ανώτερη αναλυτής της BI.

Ο δείκτης αναφοράς για τις αμερικανικές μετοχές βρίσκεται σε καλό δρόμο να σημειώσει αύξηση κερδών 7,1% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 3,8%.

Ένας δείκτης που παρακολουθείται προσεκτικά τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή τους επόμενους 12 μήνες έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο, δείχνουν τα στοιχεία της BI. Αυτό δείχνει ότι είναι πιθανό να έρθουν περισσότερες αυξήσεις στις προβλέψεις των αναλυτών τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τη Σουνγκ.

Αισιοδοξία παρά τα εμπόδια

Είναι μια ενθαρρυντική προοπτική για μια αγορά που αντιμετωπίζει υψηλά ρεκόρ, ακόμη και όταν η Federal Reserve δείχνει ότι σκοπεύει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό σημάδι γιατί ο καθένας θέλει να επενδύει σε εταιρείες όπου οι εκτιμήσεις ανεβαίνουν, καθώς αυτές οι μετοχές έχουν ευνοϊκές προοπτικές κέρδους», δήλωσε ο Τόμας Μάρτιν, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments, η οποία εξαγοράζει μετοχές βιομηχανικών εταιρειών που είναι που συνδέονται με τις επιχειρήσεις υποδομής κέντρων δεδομένων.

Βέβαια, το οικονομικό σκηνικό εμφανίζει κάποιες ρωγμές τελευταία, μια δυνητικά ανησυχητική εξέλιξη για τις προοπτικές κερδών. Οι εργοδότες των ΗΠΑ μείωσαν τις προσλήψεις τον Απρίλιο και το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προοπτικές κερδών των αναλυτών για όλο το 2024 μόλις και μετά βίας έχουν υποχωρήσει, παρόλο που έχουν αυξήσει τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο. Η Wall Street βλέπει τις εταιρείες του S&P 500 να κερδίζουν περίπου 245 δολάρια ανά μετοχή το 2024, πρόβλεψη που ελάχιστα άλλαξε από την πρόβλεψη πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg Intelligence.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αναλυτές διστάζουν να αναθεωρήσουν τις προοπτικές τους για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έως ότου περισσότερες εταιρείες παρέχουν καθοδήγηση για τα κέρδη τα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τη Σουνγκ.

Ιστορικά, οι μετοχές αντιδρούν περισσότερο στην ανακοίνωση των μελλοντικών εκτιμήσεων παρά στα αποτελέσματα και οι έμποροι έχουν «τιμωρήσει» εταιρείες που παρείχαν ασθενέστερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις.

«Καυτή» εβδομάδα

Από την Home Depot Inc. έως τη Walmart Inc., οι μεγαλύτεροι εταιρείες του λιανεμπορίου των ΗΠΑ πρόκειται να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων την επόμενη εβδομάδα, παρέχοντας στους επενδυτές ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τη δύναμη των καταναλωτών, την τροχιά της οικονομικής ανάπτυξης και την εταιρική κερδοφορία. Η Target Corp. και η Lowe's Cos. αναφέρετε την επόμενη εβδομάδα, μαζί με την… αγαπημένη Nvidia Corp. της τεχνητής νοημοσύνης — η τελευταία από τις λεγόμενες εταιρείες Magnificent Seven που υπέβαλε έκθεση — στις 22 Μαΐου.

«Η τροχιά για τα κέρδη από εδώ φαίνεται αρκετά ισχυρή, αν και υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το αν οι καταναλωτές αρχίζουν να ζορίζονται», δήλωσε ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων στην Horizon Investments. «Θέλω να δω αν οι αγοραστές μεσαίου εισοδήματος αλλάζουν τα πρότυπα δαπανών τους, καθώς η αύξηση των εσόδων δεν συμβαδίζει με τις προοπτικές κερδών».

#ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ_ΜΕΤΟΧΕΣ #ΗΠΑ #Wall_Street #S&P_500
Keywords
Αναζητήσεις
analytes-perissotera-kerdi-enopsei-gia-tis-amerikanikes-metoches.htm
Τυχαία Θέματα