Χειροτερεύει το κλίμα για τους αυτοαπασχολούμενους στη Γερμανία

Το επιχειρηματικό κλίμα για τους αυτοαπασχολούμενους της Γερμανίας έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ifo για αυτόν τον τομέα («Δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Jimdo-ifo για τους αυτοαπασχολούμενους»).

Ο δείκτης υποχώρησε στις -18,8 μονάδες τον Νοέμβριο, από -16,2 μονάδες τον Οκτώβριο. «Σε αντίθεση με την οικονομία στο σύνολό της, δεν υπάρχει ακόμα φως στην άκρη του τούνελ για τους αυτοαπασχολούμενους της Γερμανίας», ανέφερε η Katrin Demmelhuber ειδική αναλύτρια

του Ινστιτούτου. «Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι ανάκαμψης στον ορίζοντα», πρόσθεσε.

Οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν τόσο την τρέχουσα κατάστασή τους όσο και τις προοπτικές τους για τους επόμενους μήνες ως επιδεινούμενες. Δεν έχουν ακόμη επωφεληθεί από την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας, όπου ο δείκτης του κλίματος σταθεροποιήθηκε σε χαμηλό επίπεδο τον Νοέμβριο μετά από τρεις συνεχείς μήνες βελτίωσης.

«Η οικονομική αβεβαιότητα μεταξύ των αυτοαπασχολούμενων αντανακλάται επίσης στα επενδυτικά τους σχέδια», τόνισε η Demmelhuber. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων σχεδιάζει να επενδύσει λιγότερα το 2024 και μόνο ένας στους επτά σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα.

Πρόκειται για μια διαφορετική ιστορία στην οικονομία εν συνόλω. Κι αυτό διότι περισσότερες εταιρείες (28%) σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις επενδυτικές τους δραστηριότητες κατά το επόμενο έτος, παρά σχεδιάζουν να τις περιορίσουν (27%).

#επιχειρηματικό_κλίμα #Ifo
Keywords
Αναζητήσεις
cheiroterevei-to-klima-gia-tous-aftoapascholoumenous-sti-germania.htm
Τυχαία Θέματα
Χειροτερεύει, Γερμανία,cheiroterevei, germania