Χρηματιστήριο: Βγάζει αντίδραση-Στοίχημα η παραμονή πάνω από τις 1.400 μονάδες

Προσεκτικές κινήσεις των επενδυτών και ήπια ανάκαμψη των δεικτών καταγράφονται σήμερα (20/3) στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο "χτίζει" απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων, που απειλήθηκε χθες.

Την Τρίτη, η εγχώρια αγορά υποδέχθηκε με ρευστοποιήσεις την στάση αναμονής της Moody’s, η οποία δεν έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα. Διατήρησε, δε, αμετάβλητη την αξιολόγηση, αλλά και τις προοπτικές, κάνοντας δύσκολο το έργο της αναβάθμισης στο επόμενο ραντεβού με τον αμερικανικό

οίκο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους traders και το report της JP Morgan, η οποία χαρακτήρισε ως αρνητική εξέλιξη μία ενδεχόμενη ένταξη της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές. Θεωρεί, μάλιστα, καλύτερη την παραμονή της εγχώριας κεφαλαιαγοράς στις αναδυόμενες, καθώς δεν πληροί τα κριτήρια για την ανοδική μετάβαση.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι τράπεζες, με την Εθνική Τράπεζα να προχωρά σήμερα στην έκδοση νέου ομολόγου Tier 2, ενώ παράλληλα κινείται και η διαδικασία επαναγοράς ενός ακόμη ομολόγου ανάλογου τύπου, ύψους 400 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει το 2029.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,41% και διαπραγματεύεται στις 1.409,23 μονάδες. Ο FTSE 25 κινείται ανοδικά κατά 0,52% στις 3.396,67 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,79% στις 1.212,07 μονάδες, ενώ ο Mid Cap υποχωρεί κατά 0,13% στις 2.395,45 μονάδες.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα