Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

Απώλειες κατέγραψαν την Παρασκευή (15/3) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση τους. Οι μετοχές της τεχνολογίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των πωλητών, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό παραμένουν ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο S&P 500 έχασε σήμερα 0,65% και έκλεισε στις 5.117,09 μονάδες. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 190,89 μονάδες, ή 0,49%, στις 38.714,77 μονάδες και ο Nasdaq

κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,96% στις 15.973,17 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,13%, ο Dow Jones έχασε οριακά κατά 0,02% και ο Nasdaq διολίσθησε 0,7%.

Στο «κόκκινο» οι τεχνολογικές μετοχές, με την Amazon και τη Microsoft να σημειώνουν απώλειες άνω του 2% η καθεμία. Οι μετοχές της Apple και της Alphabet υποχώρησαν επίσης, όπως και η Nvidia, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αποτίμηση της μετοχής και τα λογιστικά κέρδη.

Οι επενδυτές παραμένουν σε επαγρύπνηση μετά από μια σειρά δεδομένων που ανακοινώθηκαν από τις αρχές της εβδομάδας. Οι τιμές παραγωγού Φεβρουαρίου, ένας δείκτης για τον πληθωρισμό χονδρικής, σημείωσαν μεγαλύτερη άνοδο απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Τα παραπάνω στοιχεία ώθησαν το 10ετές αμερικανικό ομόλογο κατά περίπου 22 μονάδες βάσης υψηλότερα στην εβδομάδα, καθώς οι traders φοβούνται πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δε θα «χαλαρώσει» σύντομα τη νομισματική πολιτική της. Σημειώνεται ότι η Fed θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα (19-20 Μαρτίου), αφήνοντας κατά πάσα πιθανότητα αμετάβλητα τα επιτόκια, τα οποία υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να μειώνει από τον Ιούνιο.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, μετά από πτώση 0,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Federal Reserve. Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και σημείωσε πτώση 0,7% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, αυξήθηκε το Φεβρουάριο το κόστος των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,3% τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 0,8% τον Ιανουάριο.

Εβδομαδιαίο άλμα για το πετρέλαιο

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, παρόλο που υποχώρησαν σήμερα από τα υψηλά τετραμήνου. Η άνοδος στο πενθήμερο άγγιξε το 4% και οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση από τα αμερικανικά διυλιστήρια.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε σήμερα κατά 22 σεντς ή 0,3% στα 81,04 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση το WTI ενισχύθηκε κατά 3,9%. Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου σημείωσε απώλειες 8 σεντς ή 0,1% στα 85,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα κατέγραψε κέρδη 4%.

Με πτώση έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η τιμή του χρυσού, καθώς το δολάριο συνέχισε ανοδικά εν μέσω υψηλού πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με απώλειες 6 δολαρίων ή 0,28% στα 2.161,50 δολάρια ανά ουγγιά. Για το σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε πτώση 1%, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί τριών εβδομάδων.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #FEDERAL_RESERVE #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #χρυσός
Keywords
Αναζητήσεις
defteri-diadochiki-evdomada-apoleion-sti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα