Δύο λόγοι για την… εκτόξευση του Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται, ξεπερνώντας και τα 52.000 δολάρια, ανεβαίνοντας περίπου 20% από την περασμένη εβδομάδα.

Η… εκτόξευση έρχεται αφού η τιμή κατέγραψε σημαντική πτώση, υποχωρώντας ακόμα και στα 48 χιλιάδες δολάρια πριν λίγες ημέρες, οδηγώντας σε ρευστοποιήσεις άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το CryptoPotato επισημαίνει δύο βασικούς λόγους που δικαιολογούν το «άλμα» του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

Τα Bitcoin ETF ανεβαίνουν εντυπωσιακά

Η έγκριση spot Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) ήταν ένα επίτευγμα- ορόσημο για ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τον Ιανουάριο και έφερε τα… πάνω κάτω, με το Bitcoin, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, να υποχωρεί περισσότερο από 20% τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος ενός spot Bitcoin ETF έχει ήδη ουσιαστικά αρχίσει να εμφανίζεται καθώς οι ροές σε αυτό το παραδοσιακό επενδυτικό προϊόν συνεχίζουν να αυξάνονται.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι πάνω από 630 εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν σε αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται BTC μόνο στις 13 Φεβρουαρίου. Το GBTC συνεχίζει να έχει εκροές, αλλά το IBIT και το FBTC βλέπουν αυξημένο ενδιαφέρον κάθε μέρα.

Τα spot ETF Bitcoin επιτρέπουν στους παραδοσιακούς επενδυτές να καταπιαστούν με το BTC χωρίς όλη τη (σχετική) ταλαιπωρία που σχετίζεται με τις συναλλαγές και την αποθήκευση. Είναι επίσης ένα αναγνωρισμένο χρηματοοικονομικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ευρύτερο οικοσύστημα TradFi.

Ενθουσιασμός γύρω από το επερχόμενο halving του Bitcoin

Ένας λόγος που ίσως παίζει ρόλο στο πρόσφατο ανοδικό συναίσθημα, όχι μόνο στο πρόσφατο ράλι, είναι το επικείμενο halving του Bitcoin και ο ενθουσιασμός που το περιβάλλει.

Το halving θα μειώσει τον πληθωρισμό του BTC στο μισό, «ροκανίζοντας» την ανταμοιβή των miners για την προσθήκη μπλοκ στο δίκτυο. Αυτό εξαλείφει το 50% της προσφοράς BTC που είναι διαθέσιμο προς πώληση, μειώνοντας επίσης την πίεση πώλησης.

Οι αρχές της Οικονομίας υπαγορεύουν ότι, εάν η προσφορά ενός περιουσιακού στοιχείου μειωθεί ενώ η ζήτηση για αυτό παραμένει η ίδια ή αυξάνεται, η τιμή του θα πρέπει να αυξηθεί.

Αυτό συνέβη, άλλωστε, σε όλα τα προηγούμενα halvings. Κάθε φορά, υπάρχει μια μεγάλη bull run μετά το γεγονός και είναι πολύ πιθανό οι επενδυτές να ετοιμάζονται ήδη για ένα επερχόμενο ράλι.

#Bitcoin #Άνοδος #εκτόξευση #ETF
Keywords
Αναζητήσεις
dyo-logoi-gia-tin-ektoxefsi-tou-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα