ΕΝΦΙΑ 2024: «Αποκαλυπτήρια» και πληρωμή πρώτης δόσης τον Απρίλιο-Το χρονοδιάγραμμα

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας των... αποκαλυπτηρίων, αλλά και της πρώτης πληρωμής για τον ΕΝΦΙΑ του 2024.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/3) πως «τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν περί τα μέσα Απριλίου, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο».

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, είπε ακόμα και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά φέτος, δίνουμε τη δυνατότητα μιας επιπλέον δόσης, να επεκταθεί

δηλαδή το δοσολόγιο κατά μία επιπλέον, (σ.σ. από 10 δόσεις στις 11)».

Όπως εξήγησε, η ΑΑΔΕ τρέχει αυτό το διάστημα τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να αναρτηθούν όσο γίνεται γρηγορότερα τα εκκαθαριστικά υπενθυμίζοντας ότι από φέτος «αν τα ακίνητά μας έχουν ασφαλιστεί κατά το προηγούμενο έτος από φυσικές καταστροφές, σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά, τότε επωφελούνται περαιτέρω έκπτωσης 10%». Στο πλαίσιο αυτό και αφού θύμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά για όλους έχει μειωθεί ήδη κατά 35%, είπε ότι «για τα ακίνητα εκείνα που είναι ασφαλισμένα κατά το προηγούμενο έτος, σωρευτικά, για τους τρεις λόγους που ανέφερα, θα έχουν ένα επιπλέον όφελος έκπτωσης 10%»».

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως όσοι θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 10% για τον ΕΝΦΙΑ που θα αφορά το 2024 και δεν έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους συνολικά και για τις τρεις αιτίες, μπορούν να κάνουν ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο φέτος.

#ΕΝΦΙΑ #ΔΟΣΗ #φόρος #σπίτια #ακίνητα #Φορολογία
Keywords
Αναζητήσεις
enfia-2024-apokalyptiria-kai-pliromi-protis-dosis-ton-aprilio-to-chronodiagramma.htm
Τυχαία Θέματα