«Φουντώνουν» οι αγροτικές κινητοποιήσεις- «Πυροσβεστικές» κινήσεις Μητσοτάκη

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πετύχουν τα αιτήματά τους αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην Καρδίτσα.

Επίσης, από σήμερα τα μπλόκα όλης της Θεσσαλίας συντονισμένα, στις 4 μμ, θα αποκλείουν ταυτόχρονα, το σημείο στο οποίο βρίσκονται σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Ταυτόχρονα, αποστέλλουν τα αιτήματά τους στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να τα επεξεργαστεί η κυβέρνηση και να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για

αιτήματα στα οποία συμφωνούν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και δεν έχουν ικανοποιηθεί, παρά τις... διορθωτικές κινήσεις από τη μεριά της κυβέρνησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν να κατεβούν στην Agrotica το Σάββατο και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, στην βόρεια είσοδο της έκθεσης.

Σήμερα, οι αγρότες της Αχαΐας θα περάσουν με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα για να καταλήξουν στο κτίριο της Περιφέρειας στη Νέα Εθνική Οδό, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Συλλαλητήριο από τους Θεσσαλούς αγρότες έχει προγραμματιστεί και το μεσημέρι του Σαββάτου στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Τρακτέρ από τις Σέρρες θα κάνουν την εμφάνιση τους νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης. Οι Σερραίοι αγρότες θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί από την πόλη των Σερρών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στην Agrotica και όπως αποφάσισαν θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία θα κάνουν σήμερα και οι αγρότες του βορείου Έβρου. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 10:00 το πρωί στον βόρειο κόμβο και στη συνέχεια θα μπουν στην πόλη και θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο, για όση ώρα θα διαρκέσει το συλλαλητήριο.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση προσπαθεί να... σβήσει τη φωτιά. Ο Πρωθυπουργός μιλά διαρκώς για δίκαια αιτήματα των αγροτών και είναι φανερό πως δεν θέλει να έρθει σε αντιδικία. "Έτρεξε" ήδη την τροπολογία για το ρεύμα και ανέβασε το ποσό της πρώτης αρωγής. Οι αγρότες, όμως, ακόμα δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος και επιμένουν. Υπάρχει επίσης έντονη πίεση για το αγροτικό πετρέλαιο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει ένα μικρό παράθυρο σε πρόσφατη συνέντευξή του. Το Μαξίμου δεν αποκλείει επίσης και το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση για την ώρα είναι υποχωρητικοί αναγνωρίζοντας πως ειδικά οι αγρότες στη Θεσσαλία έχουν δίκιο. Οι κινητοποιήσεις βέβαια δεν περιορίζονται εκεί και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για το τι τελικά θα συμβεί.#αγροτες #θεσσαλία #μπλόκα #AGROTICA
Keywords
Αναζητήσεις
fountonoun-oi-agrotikes-kinitopoiiseis--apokleismoi-stis-ethnikes-odous.htm
Τυχαία Θέματα