Γαλλία: Αναζωπύρωση δράσης των Γκρίζων Λύκων- Απειλούνται Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι

18:49 9/5/2024 - Πηγή: Reporter

Για «αναζωπύρωση της δράσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία» κάνει λόγο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Όπως αναφέρει, ενώ μετά την απαγόρευση της οργάνωσης από τις γαλλικές αρχές, το 2020, η δράση της ήταν «σχετικά διακριτική», τους τελευταίους μήνες, η οργάνωση δείχνει να επαναδραστηριοποιείται, απειλώντας μια Γαλλίδα βουλευτή, αλλά και την αρμενική, ελληνική και κουρδική κοινότητα.

Η Γαλλίδα βουλευτής Ιζαμπέλ Σουρπλί έχει βρεθεί στο στόχαστρο

των Γκρίζων Λύκων, καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην περιοχή Σεντ Ετιέν (Saint-Etienne), το οποίο ήταν μέλος του συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, προσκείμενης στο κόμμα του Ερντογάν. Όπως αναφέρεται, η περιοχή του Σεντ Ετιέν είναι ένα από τα προπύργια των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και τον τελευταίο καιρό, οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους στην περιοχή, για υποστήριξη της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Το δημοσίευμα λέει πως οι Γκρίζοι Λύκοι είναι «υπερεθνικιστές, μοχθηροί, ισλαμιστές» και ότι υπό την αιγίδα της Άγκυρας καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό».

#Γαλλία #ΓΚΡΙΖΟΙ_ΛΥΚΟΙ #ΑΠΕΙΛΗ #Έλληνες #Αρμένιοι
Keywords
Αναζητήσεις
gallia-anazopyrosi-drasis-ton-gkrizon-lykon--apeilountai-ellines-armenioi-kourdoi.htm
Τυχαία Θέματα