Γάζα: Νεκροί επτά εργαζόμενοι της WCK από ισραηλινό βομβαρδισμό

14:35 2/4/2024 - Πηγή: Reporter

Τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK), ανάμεσά τους και ξένοι, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (1/4) στη Γάζα, από αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, τρία πλοία που απέπλευσαν από το λιμάνι της Λάρνακας, μεταφέροντας περίπου 400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους άμαχους Παλαιστινίους, έφτασαν στις ακτές της Γάζας το απόγευμα της Δευτέρας. Πρόκειται για τη δεύτερη αποστολή βοήθειας, στο πλαίσιο της κυπριακής

πρωτοβουλίας ''Αμάλθεια''.

Η World Central Kitchen δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της οργάνωσης ταξίδευαν σε μια «αποσυμφορημένη ζώνη» με δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα που έφεραν το λογότυπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

«Η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε στη Γάζα μέσω της θαλάσσιας οδού», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται ένας διπλός υπήκοος των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς και άνθρωποι από την Αυστραλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ένας Παλαιστίνιος, ανέφερε η ομάδα.

«Είμαι συντετριμμένη και συγκλονισμένη που εμείς - η World Central Kitchen και ο κόσμος - χάσαμε όμορφες ζωές σήμερα εξαιτίας μιας στοχευμένης επίθεσης των IDF», ανέφερε στην ανακοίνωση η διευθύνουσα σύμβουλος της World Central Kitchen Έριν Γκορ.

«Η αγάπη που είχαν για τη σίτιση των ανθρώπων, η αποφασιστικότητα που ενσάρκωναν για να δείξουν ότι η ανθρωπιά υψώνεται πάνω από όλα και ο αντίκτυπος που είχαν σε αμέτρητες ζωές θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας και θα εκτιμούμε», πρόσθεσε η Γκορ.

«Είμαστε ενήμεροι για τα δημοσιεύματα κατά τα οποία μέλη της World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε επίθεση του ισραηλινού στρατού καθώς εργάζονταν στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να διανείμουμε τρόφιμα στη Γάζα», ανέφερε την ημέρα της επίθεσης η ΜΚΟ μέσω X (του πρώην Twitter). «Πρόκειται για τραγωδία. Οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και οι άμαχοι δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος. Ουδέποτε», πρόσθεσε, με τις λέξεις «ποτέ» και «ουδέποτε» με κεφαλαία γράμματα.

#WORLD_CENTRAL_KITCHEN #Ισραήλ #Γάζα #πόλεμος #εργαζόμενοι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Νεκροί, WCK,gaza, nekroi, WCK