Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς stablecoin υποχώρησε για 16ο μήνα

Η αγορά stablecoin κατέγραψε πτώση στην κεφαλαιοποίησή της για 16ο συνεχόμενο μήνα, καθώς, σύμφωνα με την πλατφόρμα CCData, μειώθηκε κατά 0,82% στα 127 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021.

Η κυριαρχία της κεφαλαιοποίησης της αγοράς των stablecoin μειώθηκε επίσης στο 10,3% από 10,5% τον Ιούλιο.

Στα θετικά, ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών των stablecoin αυξήθηκε κατά περισσότερο από 16% στα 483 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο. Αυτή ήταν η πρώτη αύξηση των μηνιαίων όγκων από τον Μάρτιο.

Η έκθεση σημείωσε ότι

η τάση αύξησης του όγκου συναλλαγών μπορεί να οφείλεται στην αστάθεια στην αγορά που προκλήθηκε από τις αγωγές κατά των κολοσσών κρυπτογράφησης Coinbase και Binance που άσκησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Η άνοδος της συναλλακτικής δραστηριότητας μετά τις αιτήσεις για Bitcoin ETF που κατατέθηκαν από πολλές εταιρείες TradFi, όπως η BlackRock και η WisdomTree, θα μπορούσε να είναι ένας ακόμη παράγοντας.

«Μέχρι τις 17 Ιουλίου, μόνο 219 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διαπραγματευτεί, με τους όγκους να οδεύουν προς τον χαμηλότερο καταγεγραμμένο μηνιαίο όγκο, με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin και το Ethereum να αγωνίζονται να σπάσουν τα βασικά επίπεδα αντίστασης στα 32.000 και 2.000 δολάρια αντίστοιχα», σημειώνεται στην έρευνα.

Εξαίρεση το USDT

Πάντως, ο Ιούλιος χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του USDT, η οποία σημείωσε νέα υψηλή κεφαλαιοποίηση όλων των εποχών, ύψους 83,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 65% όλων των stablecoins ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Κατά την ίδια περίοδο, η κεφαλαιοποίηση του USDC και του BUSD κατέγραψε σημαντική «βουτιά», υποχωρώντας κατά 3,01% και 4,57% στα 26,9 δισεκατομμύρια δολάρια και στα 3,96 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Η τάση αυτή, επισημαίνει το CryptoPotato, σηματοδότησε τον έβδομο συνεχόμενο μήνα πτώσης του stablecoin που υποστηρίζεται από τη Circle, το οποίο στο παρελθόν είχε δει μια πτώση στην εμπιστοσύνη των επενδυτών ως αποτέλεσμα της τραπεζικής αναταραχής. Αυτή είναι επίσης η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση για το USDC από τον Ιούνιο του 2021.

κρυπτονομίσματαstablecoinsΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗCCDATASECανταλλακτήριαUSDT
Keywords
Αναζητήσεις
i-kefalaiopoiisi-tis-agoras-stablecoin-ypochorise-gia-16o-mina.htm
Τυχαία Θέματα