Ισραήλ:Ντροπή αξιωματούχος του ΟΗΕ να θεωρεί τη Χαμάς πολιτικό κόμμα

Την οργισμένη αντίδραση Ισραηλινών πολιτικών προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, ότι η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικό κίνημα».

«Ντροπή του», έγραψε στο Χ ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Ίσραελ Κατς, με την ανάρτησή του να συνοδεύεται από στιγμιότυπο της συνέντευξης του Γκρίφιθς στο βρετανικό Sky News. Ο Κατς αποκάλεσε τη Χαμάς μια «ναζιστική

οργάνωση».

Ο Γκρίφιθς περιέγραψε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ως τη χειρότερη κατάσταση που έχει δει. «Ο λόγος που λέω ότι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η χειρότερη, είναι επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να δραπετεύσουν. Είναι αποκλεισμένοι», είπε, ενώ τόνισε πως είναι «πολύ δύσκολο να εξαλείψει (το Ισραήλ) αυτές τις οργανώσεις χωρίς μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων που να περιλαμβάνει τις βλέψεις τους».

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν τόνισε στο X: «Η στάση του ΟΗΕ υπέρ της Χαμάς αποκαλύπτεται επιτέλους σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση».Ο Ερντάν περιέγραψε τον ΟΗΕ ως «έναν οργανισμό που δικαιολογεί τον τρόμο, προωθεί τη Χαμάς, κατηγορεί τα θύματα, που έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας», ενώι κατηγόρησε τον Γκρίφιθς ως «συνεργάτη της τρομοκρατίας».

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ χαρακτηρίζουν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

#Ισραήλ #ΟΗΕ #Χαμάς #τρομοκρατική_οργάνωση
Keywords
Αναζητήσεις
israilntropi-axiomatouchos-tou-oie-na-theorei-ti-chamas-politiko-komma.htm
Τυχαία Θέματα