Κασσελάκης: Θα έρθει πολύ γερό «χαστούκι» στη ΝΔ στις ευρωεκλογές

«Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας σήμερα (31/3) στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!», στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη σύντομη στρατιωτική θητεία του. Παράλληλα, σημείωσε πως «θα έρθει ένα πολύ γερό χαστούκι στη ΝΔ στις ευρωεκλογές» του Ιουνίου.

Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ανέφερε ότι «δεν είναι σίγουρος για το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών», ενώ τόνισε πως «δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τους υποψήφιους των ευρωεκλογών». Δήλωσε, όμως, απόλυτα έτοιμος για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Σημείωσε ότι «η ειρωνεία του Μητσοτάκη για τη στρατιωτική μου θητεία προσβάλλει την ομογένεια και όσους θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα». «Ήρθα στην Ελλάδα επειδή έγινα αρχηγός κόμματος, για να προσφέρω», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την εκλογική διαδικασία που έρχεται και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η πρότασή του για εποπτεία, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές». Και εξήγησε: «Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε εκ νέου διπλές εκλογές: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό και προσπαθούν να με αποδομήσουν». Και συνέχισε: «Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία. Είμαι έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Όσο για τις προσδοκίες που έχει για τις ευρωεκλογές, σημείωσε: «Θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί. Στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση… Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία στην διάρκεια της διακυβέρνησής του».

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας είπε πως «είναι χρήσιμο εργαλείο, αλλά όταν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι». Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, «αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του κ. Καραμανλή».

«Ειρωνευόταν στη Βουλή 10 ημέρες πριν το δυστύχημα. Κάθε φορά που θέλουν να αποφύγουν ένα ζήτημα λένε ''δεν ντρέπεστε''. Η κοινωνία βράζει για τα Τέμπη. Το είδα και στο στρατόπεδο. Δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μια ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Θέλω ο κόσμος να δει το πρόγραμμά μας», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Ερωτηθείς για τις αμυντικές δαπάνες, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες δαπάνες αμυντικά». «Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκη που θέλει ετοιμότητα. Σίγουρα δεν θεωρώ σκόπιμο το να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία που τον έχουμε χρυσοπληρώσει», είπε και πρόσθεσε:

«Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους φαντάρους 8,60 ευρώ το μήνα. Γνώρισα παιδιά στο στρατό που δεν συνειδητοποιούν την αδικία. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα να συναναστραφώ με νέο κόσμο ο οποίος έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρείες στο στρατό. Μαγειρεία, λάντζα. H στράτευση θα έπρεπε να έχει έναν πιο κοινωνικό ρόλο. Το πρώτο πράγμα που επεξεργάζομαι με τον αρμόδιο τομεάρχη τον κ. Αποστολάκη είναι οι φαντάροι να πληρώνονται τουλάχιστον με 150 ευρώ τον μήνα».

#ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ευρωεκλογές #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-tha-erthei-poly-gero-chastouki-sti-nd-stis-evroekloges.htm
Τυχαία Θέματα