Καββαθάς: Πρωτόγνωρο να ισχύει αναδρομικά ο φόρος- Έρχονται λουκέτα

Τις αντιρρήσεις του για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ανέπτυξε την Τετάρτη (22/11) σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά.

Αρχικά τόνισε πως «ένα οριζόντιο μέτρο εξ ορισμού είναι άδικο διότι αν θέλουμε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή έχουμε στα χέρια μας άλλα εργαλεία, ψηφιακά σήμερα, που μπορούμε να ελέγξουμε ανά πάσα στιγμή τα οικονομικά δεδομένα μιας επιχείρησης ή ενός αυτοαπασχολούμενου. Επίσης θα μπορούσαμε να δώσουμε κίνητρα στους καταναλωτές ώστε να υπάρχει

ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αναζητούν την απόδειξη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «αυτό που κάνει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει σε διαβούλευση είναι να βάζει ένα τεκμαρτό εισόδημα επί δικαίων και αδίκων. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο και όπως προβλέπεται στην ΕΕ πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου να υπάρχει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και να μην υπάρχει αιφνιδιασμός των επιχειρήσεων. Και έχει και ένα πρωτόγνωρο έρχεται αναδρομικά να ισχύσει από το 2023, κανένας φόρος δεν έχει ισχύσει αναδρομικά μέχρι σήμερα.

Θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του ’23 με ένα νέο τρόπο αιφνιδιάζοντας τους πάντες ο οποίος θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο και θα φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες οι οποίοι εκτός από το φόρο που θα προκύψει από το νέο τρόπο υπολογισμού του τεκμαρτού κέρδους θα έχουμε και επιπλέον επιβάρυνση 22% φορολόγηση διότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τη δυνατότητα να μαζέψει μέσα στο επόμενο διάστημα των 20-25 ημερών το 30% του εισοδήματός του έστω και του τεκμαρτού, με πλαστικό χρήμα για να μην έχει την επιβάρυνση του 22%».

Υποστήριξε ακόμα πως στην περίπτωση που ισχύσει το φορολογικό νομοσχέδιο ως έχει, θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις.

#Καββαθάς #Φορολογία #ΓΣΕΒΕΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα