Κοντονής: Είχε στηθεί παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μαξίμου-Έπαθα σκοτοδίνη με Novartis

13:47 4/3/2024 - Πηγή: Reporter

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού περί ατυχών χειρισμών της τότε κυβέρνησης.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο OPEN, στην υπόθεση Novartis «υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, αφού είπε πως ήταν εκείνος που έστειλε την υπόθεση της Novartis

στη δικαιοσύνη, αποκάλυψε πως όταν διάβασε τα δέκα ονόματα των πολιτικών μέσα στη δικογραφία έπαθε «σκοτοδίνη», δείχνοντας ως υπεύθυνη την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Είδα ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να είχαν καμία ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας, πάντως, ότι η υπόθεση Novartis ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Ο κ. Κοντονής στάθηκε σε τρία σημεία σε σχέση με την υπόθεση: Το πρώτο αφορούσε, όπως είπε, το γεγονός ότι το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν ήξερε. Το δεύτερο σημείο αφορά τη δήλωση Πολάκη, την επόμενη ημέρα το πρωί, όπου ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής και προσέθεσε:

«Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο».

«Παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου»

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, «εκείνη την περίοδο είχε στηθεί ένα παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου». Όσον αφορά τις προχθεσινές δηλώσεις Τσίπρα, ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «θα πρέπει να πει ποιες ήταν οι ατυχείς επιλογές, πώς υλοποιήθηκαν και με ποιους».

«Δεν έγινε ποτέ απολογισμός για κανέναν, ούτε για τον πρωθυπουργό. Πιστεύω ότι δεν έγινε απολογισμός ακριβώς για να μην γίνει για τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε, ενώ αποκάλυψε ότι είχε πει στον κ. Τσίπρα, πριν φύγει από το κόμμα, ότι οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον όλεθρο.

Όσον αφορά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε ότι είναι «άδικό που έχει προσωποποιηθεί η υπόθεση των αδειών στον Νίκο Παππά», ενώ σχολίασε ότι του είχε κάνει «αρνητική εντύπωση η ιστορία με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και τα 4 κανάλια».

#Κοντονής #Υπουργείο_Δικαιοσύνης #Μαξίμου #Τσίπρας #Novartis #τηλεοπτικές_άδειες #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα