Κουτσούμπας: Να μη σκορπίσει η ψήφος σε αντιδραστικά μορφώματα

Σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στέλνοντας το μήνυμα ενίσχυσης του Κόμματος στις εκλογές της Κυριακής.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, «Βρισκόμαστε ξανά εδώ στην Πάτρα έξι μέρες πριν από τις εκλογές,

για να μεταφέρουμε το ένα και μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να προκύψει και από την κάλπη του Ιούνη.

Κι αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γιατί όταν οι εκμεταλλευτές σ' αυτή τη χώρα θα νιώθουν ευχαριστημένοι, γιατί από Δευτέρα θα έχουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση να τους κάνει τη δουλειά τους, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι της βιοπάλης, θα νιώθουν κι αυτοί ευχαριστημένοι για το ακριβώς αντίθετο.

Γιατί απέναντι σ' αυτή την κυβέρνηση θα υπάρχει μια 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ».

Θα κάνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «βρισκόμαστε όμως και λίγες μέρες μετά από ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που συνεχίζει να μας συγκλονίζει όλους.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει ξανά τις ευθύνες του και λέει καθαρά, κόντρα στη σήψη και τον κυνισμό όλων των «φωνών» του συστήματος υπάρχει η επιλογή της δράσης και του οργανωμένου αγώνα απέναντι σε ό,τι παγώνει την ψυχή.

Κόντρα σε δηλώσεις που προκαλούν αναγούλα, όπως το «πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», θα υπάρχει το ΚΚΕ, που θα λέει: Πως όταν μια μάνα μπαίνει με το παιδί της στα αμπάρια ενός καρυδότσουφλου, πρέπει να γίνουν όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και να σωθεί.

Εμείς όμως, σε όλη αυτή τη συζήτηση, ένα πράγμα λέμε καθαρά. Ναι, μπορεί ο καθένας να αισθάνεται άνθρωπος, όταν βγαίνει στον δρόμο να υπερασπιστεί, συγκλονισμένος και οργισμένος, τη ζωή κάθε ανθρώπου που μέσα σε αυτό το σύστημα κοστολογείται πολύ φθηνά.

Για το ΚΚΕ το δίλημμα «με τα κέρδη ή με τις ζωές» απαντιέται καθημερινά στον αγώνα για την ανατροπή της αδικίας και των νόμων που την επιβάλλουν. Στον αγώνα για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Και προς τα στελέχη της ΝΔ που περιδιαβαίνουν στα κανάλια και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως είναι με τον «ρεαλισμό», πως «ο ανθρωπισμός είναι ανέξοδος και είναι για τα σαλόνια», τους απαντάμε:

Εμείς οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας, εμπνέονται από τα λόγια του Τσε, αυτού του μεγάλου επαναστάτη πως «η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει 1 εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της Γης».

Γιατί το 2023 ρεαλισμός είναι να σταματήσει ο κοινωνικός παρασιτισμός των καπιταλιστών, που για χάρη των κερδών τους δεν υπάρχει έγκλημα που να μην είναι αποφασισμένοι να κάνουν.

Βλέπετε, το κάθε κόμμα επιλέγει τι είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει ανθρωπισμό και ρεαλισμό. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν χαρακτηρίσει «ανθρωπιστικές επεμβάσεις και ρεαλιστικές προσεγγίσεις του σύγχρονου κόσμου» τον βομβαρδισμό της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, τις εγκληματικές ενέργειες του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης και ούτω καθεξής.

Για να είμαστε, λοιπόν, ξηγημένοι: Οσο αυτοί θα στέκονται με αυταρέσκεια προσοχή δίπλα στους μακελάρηδες αυτού του κόσμου, όσο θα συνεργάζονται με αυταρχικά καθεστώτα, όσο θα συνάπτουν συμφωνίες για να κερδίζουν και ελληνικοί μονοπωλιακοί όμιλοι από την καταλήστευση βομβαρδισμένων και φτωχών χωρών, όσο, δηλαδή, θα είναι με τον ρεαλισμό που γιγαντώνει και το προσφυγικό πρόβλημα, εμείς θα σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι στους μικρούς Αϊλάν που χάθηκαν ξανά πριν λίγες μέρες. Θα δίνουμε το χέρι σε κάθε κατατρεγμένο.

Θα κάνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ. Να οργανωθούν επιτροπές χορήγησης ασύλου στην Τουρκία και οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στη χώρα πραγματικού προορισμού τους. Θα παλεύουμε για να μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Να μη σκορπίσει η ψήφος σε αντιδραστικά μορφώματα

Στα μικρότερα κόμματα έστρεψε στη συνέχεια τα «βέλη» του ο κ. Κουτσούμπας, που σημείωσε ότι αυτά «αποτελούν αντιδραστικά προσωποπαγή μορφώματα και πάντα χρήσιμες πολιτικές τσόντες του συστήματος.

Μα καλά, δεν προκαλεί προβληματισμό σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο για παράδειγμα η υπέρμετρη προβολή της κ. Κωνσταντοπούλου; Τι έγινε ξαφνικά;

Τελειώνουν τα ριάλιτι και είπαν να ασχοληθούν με το κίνημα δήθεν της αγάπης; Εχει και η κοροϊδία τα όριά της! Χώρια που η συγκεκριμένη δικηγόρος - πολιτικός έχει βεβαρημένο παρελθόν.

Είναι όντως συνεπής στις απόψεις της.

Αλλά οι απόψεις της, για να θυμόμαστε, ήταν αυτές που την οδήγησαν να μην φέρει καν προς συζήτηση, όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων!

Είχε πάντα την άποψη ότι η κατάργηση των άδικων νόμων του μνημονίου ήταν, όπως είχε πει, «σχήμα λόγου» που το έλεγαν για να κοροϊδεύουν τον λαό. Γι' αυτό λοιπόν έχει και συγκεκριμένο παρόν.

Να μην έχει θέσεις για κανένα πρόβλημα του λαού. Μόνο κάτι γενικολογίες.

Η μοναδική φορά που γίνεται συγκεκριμένη, είναι όταν θέλει να χαϊδέψει τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, αφού όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ουσιαστικά τους χαρακτηρίζει «αντισυστημική» δύναμη.

Για αυτό έχει και προδιαγεγραμμένο μέλλον. Δηλαδή, αυτό που έχουν διαχρονικά όλα αυτά τα κόμματα «διάττοντες αστέρες», που βασικό τους χαρακτηριστικό είναι διαχρονικά να στηρίζουν με τις ψήφους, ή ακόμα και με τους βουλευτές τους, τις κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος.

Να μην έχουν θέσεις για οποιοδήποτε λαϊκό πρόβλημα, ούτε και καμία παρουσία εκεί που ο λαός και η νέα γενιά αγωνίζεται για να πάρει μια ανάσα, για να τσακίσει την αδικία.

Ποιος δεν θυμάται τον δημοσιογράφο με το σακίδιο, που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και οι βουλευτές του μετά τους πήρε το ΠΟΤΑΜΙ και σκόρπισαν σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ; Τι έχει να πει κανείς σήμερα για την ΔΗΜΑΡ, το ΛΑ.Ο.Σ., τον Λεβέντη, τον Καμμένο των ΑΝΕΛ και τόσους άλλους;».

Έθιξε ακόμα το ζήτημα ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινές δεσμεύσεις και κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα», και το ότι «όλοι τους έχουν απαράβατο όρο τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Υπάρχουν σήμερα περισσότεροι λόγοι να ενισχυθεί το ΚΚΕ

Στους λόγους ενίσχυσης του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας ότι «ας σκεφτεί κανείς τι θα κάνει το ΚΚΕ και οι βουλευτές του αν πάρει 1% ή 2% παραπάνω στις εκλογές και τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ήδη από τη Δευτέρα 22 Μαΐου έχουν πρωτοστατήσει μαζί με σωματεία και φορείς για να σωθούν πάνω από 16 κατοικίες και εμπορομάγαζα από τα «κοράκια» των τραπεζών. Βρέθηκαν στους αγώνες των εργατών της Ζώνης, που έκαναν ένα ακόμα βήμα για να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που περιλαμβάνει και ειδικές διατάξεις για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Βρέθηκαν στους αγώνες ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κρήτη, στην Αθήνα και αλλού. Ηταν στην Καλαμιά της Κοζάνης, εκεί που τα «πράσινα» αρπακτικά βάζουν φωτοβολταϊκά μέχρι και στις αυλές των σπιτιών, σε μια περιοχή που βιώνει στο πετσί της και τη «μαύρη» και την «πράσινη» ανάπτυξη του καπιταλισμού, που μόνιμα μαυρίζει τις ζωές τους.

Ηταν έξω από τις πύλες της «Crown Hellas», εδώ στην Πάτρα, όπου οι εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο. Ηταν δηλαδή παντού, ενίσχυσαν και στήριξαν κάθε φλόγα αντίστασης. Κάθε αγώνα που κάνει απολύτως καθαρό ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να νικούν και να έχουν κατακτήσεις όταν χάνουν οι μεγάλοι όμιλοι.

Μιλάμε λοιπόν με σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να αναπολούν κάποιες καλύτερες μέρες του παρελθόντος. Το ότι ζήσαμε κάποιες στιγμές καλύτερα, το χρωστάμε στον ιδρώτα μας, στις αμέτρητες θυσίες των παππούδων μας και στους αγώνες μας.

Ομως, σε κάθε περίπτωση, το σύστημα που ζούμε δεν γυρίζει στο παρελθόν. Οσο συνεχίζει να υπάρχει, θα γίνεται και πιο αντιδραστικό, αυτό είναι νόμος! Αυτό αποδεικνύεται και από το πόσο πιο αντιδραστικά γίνονται όλα τα κόμματα που το υπηρετούν».

«Στις λίγες μέρες που μένουν μέχρι την Κυριακή, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μη χαθεί καμία ψήφος για το Κόμμα.

Ναι, είναι και στο χέρι μας να πάμε όλοι μαζί το Κόμμα παραπάνω, για να ψηλώσει ο λαός», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

ΚουτσούμπαςΚΚΕΨΗΦΟΣεκλογές 2023Πάτρα
Keywords
Αναζητήσεις
koutsoubas-na-mi-skorpisei-i-psifos-se-antidrastika-morfomata.htm
Τυχαία Θέματα