Μαζικές παραιτήσεις στην ελληνική φρεγάτα που πηγαίνει Ερυθρά Θάλασσα

Μπαράζ παραιτήσεων από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στη φρεγάτα Υδρα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα προγραμματίζεται να οδεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα για να συνδράμει στην αποκατάσταση της ασφάλειας στη ναυσιπλοϊα, μετά τις συνεχείς επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων από τους Χούθι της Υεμένης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΠΕΕΝΠΑ, «χθες το μεσημέρι γίναμε αποδέκτες της πληροφορίας ότι στη Φρεγάτα ΥΔΡΑ φέρεται να είχε υποβληθεί διψήφιος αριθμός παραιτήσεων από προσωπικό διαφόρων βαθμών και προελεύσεων. Κατά την προσπάθειά μας να διασταυρώσουμε την, κυριολεκτικά, απίστευτη πληροφορία, διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών του ΠΝ φέρεται να ανέρχεται σε δεκαεπτά (17)».

Η Ενωση Στρατιωτικών επισημαίνει ότι υπάρχει σήμα με το οποίο ζητείται να αποσπαστούν στη φρεγάτα περί τα 70 άτομα από έτερα πλοία. Ωστόσο, η ανταπόκριση δεν ήταν επαρκής, με αποτέλεσμα να «αναμένεται να υπάρξουν διαταγές αποστάσεων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών», όπως αναφέρει.

Το ζήτημα καυτηρίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι «σήμερα, πληροφορούμαστε ότι το ένα μετά το άλλο στελέχη του Π.Ν. αρνούνται να στελεχώσουν τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» που πρόκειται να πλεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για μια πράξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην εμπλέξει τη χώρα μας και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού σε μια επιχείρηση σε εμπόλεμη περιοχή, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζητάμε από τον κ. Δένδια να ενημερώσει άμεσα την Αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς σε σχέση με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που ζητούν και τα στελέχη του Π.Ν.», καταλήγει η ανακοίνωση.

#ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ #πολεμικό_ναυτικό #ΦΡΕΓΑΤΑ_ΥΔΡΑ #Ερυθρά_Θάλασσα #OPERATION_PROSPERITY_GUARDIAN
Keywords
Αναζητήσεις
mazikes-paraitiseis-stin-elliniki-fregata-pou-pigainei-erythra-thalassa.htm
Τυχαία Θέματα