Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες

«Στη δεύτερη τετραετία δεν εκπλήσσουμε κανέναν, όταν κάνουμε αυτό που είχαμε πει. Ότι θέλουμε να υλοποιήσουμε πολλές μεταρρυθμίσεις, ειδικά στην αρχή της τετραετίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με τον διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά και τον καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης Κώστα Κωστή, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η παράμετρος των ευρωεκλογών

ουδέποτε προσδιόρισε τον χρονισμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και κατέστησε σαφές πως «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό». Παράλληλα, προσδιόρισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μεταπολίτευσης, είναι οι χαμένες ευκαιρίες.

Τέμπη

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, τονίζοντας πως «δικαιοσύνη θα δώσει τις τελικές απαντήσεις για την απόδοση ευθυνών». Όπως είπε, στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει «να σκύψουμε το κεφάλι με σεβασμό απέναντι στον πόνο των ανθρώπων που δεν ξαναείδαν ποτέ τα παιδιά τους. Και αυτό είναι πολύ βαρύ για να το προσπεράσει κανείς», σημείωσε.

«Η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. Λυπάμαι που θα το πω έτσι. Είχαμε και άλλες τραγωδίες με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω με αυτόν τον τρόπο για οποιαδήποτε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Οπότε, ας πάρουμε όλοι μια απόσταση από τα τεκταινόμενα, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της έχουμε εμπιστοσύνη» είπε.

#Μητσοτακης #μεταπολίτευση #ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-sta-tebi-sygkroustikan-anthropina-lathi-me-chronies-pathogeneies.htm
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Τέμπη,mitsotakis, tebi