Νέα συμφόρηση στη Διώρυγα του Σουέζ

16:28 9/9/2021 - Πηγή: Reporter

Ένα γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ σήμερα (9/9), με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν για λίγο την κυκλοφορία στη διεθνή υδάτινη οδό πριν από την αποκατάσταση της λειτουργίας της, σύμφωνα με πηγές.

Το περιστατικό έγινε σχεδόν έξι μήνες μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας της Διώρυγας για έξι ημέρες όταν ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το «Ever Given», προσάραξε, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στον ζωτικό υδάτινο δρόμο που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο.

Το μπλοκάρισμα τον Μάρτιο

στοίχισε στη Διώρυγα του Σουέζ εκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα και διέκοψε το παγκόσμιο εμπόριο. Αναβίωσε επίσης τη μακροχρόνια συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές διαδρομές μεταξύ της Ευρώπης από τη μία πλευρά και της Μέσης Ανατολής και της Ασίας από την άλλη.

Το πλοίο που συμμετείχε στο σημερινό περιστατικό ταξίδευε από την παράκτια πόλη Port Said της Μεσογείου προς το Σουέζ στο βόρειο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας όταν προσάραξε, ανέφεραν οι πηγές.

Χρειάστηκαν 15 λεπτά για να σπεύσουν ρυμουλκά στον χώρο και να το «ξεκολλήσουν», επιτρέποντας στα πλοία που βρίσκονταν από πίσω να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

«Πρόκειται για ένα μικρό ζήτημα κυκλοφορίας που επιλύθηκε σε λιγότερο από μία ώρα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του καναλιού του Σουέζ.

Να σημειωθεί ότι από το περιστατικό με το «Ever Given», η αρχή της Διώρυγας ανακοίνωσε ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διεύρυνση τμημάτων του καναλιού και την εγκατάσταση άλλων υποδομών, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι κανένα άλλο μεγάλο πλοίο δεν μπορεί να προσαράξει ξανά με τον ίδιο τρόπο.

διώρυγα του ΣουέζEver Givenσυμφόρηση Διώρυγα του ΣουέζΠλοίο Διώρυγα του Σουέζ
Keywords
Τυχαία Θέματα