ΝΙΚΕ: Στην κορυφή με πάνω από $185 εκατ. πωλήσεις NFT

Πρωταθλήτρια στην πώληση NFT, ξεπερνώντας άλλες μεγάλες εταιρείες, αναδεικνύεται για φέτος η NIKE, καθώς είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με πωλήσεις αξίας άνω των 185 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι Dolce & Gabbana, Tiffany, Gucci και Adidas βγάζουν εκατομμύρια από τα NFT,

αλλά η ΝΙΚΕ τις ξεπερνά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Νόα Λεβίν, ερευνητή της Dune Analytics, τα πρότζεκτ της NΙΚΕ που σχετίζονται με NFT έχουν αποφέρει έσοδα άνω των 185 εκατομμυρίων δολαρίων, μετατρέποντάς την στο εμπορικό σήμα με τα μεγαλύτερα κέρδη.

Η εμβληματική αθλητική μάρκα κέρδισε 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια σε όγκο συναλλαγών με 93 εκατομμύρια δολάρια από τις κύριες πωλήσεις NFT, ενώ εξασφάλισε 92 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης.

Στην κορυφή της λίστας με τις συλλογές της NΙΚΕ βρίσκεται το CloneX, με τα υψηλότερα τέλη δικαιωμάτων που αποδίδουν πάνω από 39 εκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί η NΙΚΕ Sneakers συλλογή NFT MNLTH με 24,22 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλες συλλογές, συμπεριλαμβανομένων των Mint Vial, MNLTH2, CryptoKick, RTFKT Bonus Items, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε τέλη δικαιωμάτων.

Σημειωτέον, η NΙΚΕ ανακοίνωσε την εξαγορά του RTFKT τον περασμένο Δεκέμβριο ως μέρος της δραστηριοποίησής της στον χώρο του metaverse.

Ακολουθούν οι Dolce & Gabbana με 25,65 εκατομμύρια δολάρια, η Tiffany με 12,62 εκατομμύρια δολάρια και η Adidas με έσοδα 10,94 εκατομμύρια δολάρια.

Η D&G ηγείται με περισσότερες από 9.000 συναλλαγές, ενώ ακολουθεί η Gucci με σχεδόν 4.000. Η Tiffany, από την άλλη, κατάφερε να καταγράψει μόλις 74 συναλλαγές. Παρόλο που η Adidas κατετάγη πέμπτη ως προς τα συνολικά έσοδα, κατείχε το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών με πάνω από 51.000.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω σημαντικής μείωσης των πωλήσεων NFT τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα της ασταθούς κίνησης της αγοράς.

NFTsκρυπτονομίσματαDolce &GabbanaTiffanyGucciadidasDuneΝΟΑ ΛΕΒΙΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα