Νικολακόπουλος: Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις για τη βία στα Πανεπιστήμια

Για τις εικόνες καταστροφών στα Πανεπιστήμια και έξω από αυτά, μίλησε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Νομού Ηλείας.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο ΕΡΤΝews: «Νομίζω ότι η Αστυνομία αποδεικνύει διαρκώς ότι ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Ξέρει να επεμβαίνει, ξέρει να προστατεύει περιουσίες, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίζεται η προανάκριση για τις επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα. Ψάχνουμε να βρούμε τους δράστες. Η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό και νομίζω

ότι τα ευρήματα είναι σημαντικά και δείχνουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.


Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να επεμβαίνουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια, να κοινωνούμε τους χώρους από καταλήψεις, να καταλαμβάνουμε αξιόποινες πράξεις όταν τελούνται από δράστες, οι οποίοι είτε προέρχονται από το χώρο του Πανεπιστημίου είτε είναι εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου. Από εκεί και πέρα όμως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και τι θέλω να πω με αυτό. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι στο χώρο του Πανεπιστημίου δεν έχουν χώρο, δεν έχουν καμία δουλειά να διαπράττονται τέτοιες πράξεις, να βρίσκονται τέτοια αντικείμενα όπως αυτά. Ακούσαμε για κοντάρια, ακούσαμε για κρότου λάμψης, ακούσαμε για κράνη».

«Σας θυμίζω ότι με νόμο της Νέας Δημοκρατίας η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να επεμβαίνει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. Αυτό κάνουμε και αυτό κάναμε», συνέχισε.

«Τώρα από εκεί και πέρα όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι καλά είναι να γίνονται και πάρτι, καλά να γίνονται και συγκεντρώσεις, αλλά τα πανεπιστήμια είναι πρωτίστως χώρος μάθησης, χώρος διδασκαλίας, χώρος διακίνησης ιδεών. Θα πρέπει όταν αποφασίζονται να γίνονται άλλες δραστηριότητες, να γίνονται κάτω από προϋποθέσεις ασφάλειας. Και εδώ θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και οι πρυτανικές αρχές και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και όλοι όσοι βρίσκονται εκεί, οι φοιτητικές παρατάξεις και οι φοιτητές οι οποίοι θέλουν να μπουν, η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει να κάνει μαθήματα γιατί τα πανεπιστήμια είναι γι’ αυτή τη δουλειά.

Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι κάθε φορά όπου θα διαπράττονται αξιόποινες πράξεις θα μπαίνουμε, θα επεμβαίνουμε και θα επιβάλλουμε την τάξη, θα κάνουμε τις συλλήψεις σε όσους τελούν αξιόποινες πράξεις και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όμως όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και βεβαίως μιλάω και για τους καθηγητές και για τους πρυτάνεις, οι οποίοι εκεί θα πρέπει κάθε πράγμα το οποίο γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια να γίνεται με ασφάλεια», σημείωσε ο κ Νικολακόπουλος.

Συνέχιση των επιχειρήσεων

Ως προς το αν θα γίνουν ανάλογες επιχειρήσεις, σχολίασε: «Κάθε φορά που θα έχουμε πληροφορίες ή κάθε φορά όπου θα υπάρχει μια προανάκριση ή κάθε φορά που θα καλείται από τις πρυτανικές αρχές, η Ελληνική Αστυνομία είναι εκεί για να επεμβαίνει.
Από εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου υπάρχει μια αυτονομία και οι καθηγητές και οι πρυτανικές αρχές θα πρέπει ότι όποια δραστηριότητα γίνεται αυτή να γίνεται μέσα σε όρους ασφάλειας».

#ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ_ΤΟΥ_ΠΟΛΙΤΗ #ΒΙΑ_ΣΤΑ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ #ΕΛΑΣ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
nikolakopoulos-synechizoume-tis-epicheiriseis-gia-ti-via-sta-panepistimia.htm
Τυχαία Θέματα
Νικολακόπουλος, Συνεχίζουμε, Πανεπιστήμια,nikolakopoulos, synechizoume, panepistimia