Ο πρώτος χρήστης Neuralink ελέγχει με τη σκέψη ποντίκι υπολογιστή

Ένας ασθενής στον οποίο έχει εμφυτευτεί η τεχνολογία της Neuralink μπορεί πλέον να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Ίλον Μασκ.

«Ο ασθενής φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως, χωρίς καμία παρενέργεια που να γνωρίζουμε, και είναι σε θέση να ελέγχει το ποντίκι, να μετακινεί το ποντίκι στην οθόνη, μόνο με τη σκέψη», δήλωσε ο Μασκ.

Η Neuralink είναι η νεοφυής επιχείρηση του δισεκατομμυριούχου, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα σχεδιασμένο να βοηθά τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα νευρικά τους σήματα

για να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες. Στόχος της εταιρείας είναι να αποκαταστήσει χαμένες ικανότητες όπως η όραση, η κινητική λειτουργία και η ομιλία.

Η Neuralink εμφύτευσε, για πρώτη φορά, τη συσκευή της σε άνθρωπο τον Ιανουάριο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για την ακριβή εμφύτευση της συσκευής στον εγκέφαλο.

Ο Μασκ δήλωσε ότι η Neuralink προσπαθεί να πάρει «όσο το δυνατόν περισσότερα «πατήματα κουμπιών» από την σκέψη του ασθενή. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει κινήσεις του ποντικιού πάνω και κάτω στην οθόνη του υπολογιστή, ώστε να σύρει διάφορα κουτάκια.

Η Neuralink ξεκίνησε την πρόσκληση ασθενών για την πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους το φθινόπωρο, αφού έλαβε έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη διεξαγωγή της μελέτης τον Μάιο, σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της εταιρείας. Η κλινική δοκιμή στον άνθρωπο σηματοδοτεί μόνο ένα βήμα στην πορεία της Neuralink προς την εμπορική αξιοποίηση του εμφυτεύματος, καθώς οι εταιρείες ιατρικών συσκευών πρέπει να περάσουν από αρκετούς γύρους εντατικής συλλογής δεδομένων ασφαλείας και δοκιμών προτού εξασφαλίσουν την τελική έγκριση από το FDA.

#NEURALINK #ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ #σκέψη #ΠΟΝΤΙΚΙ_ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ #Elon_Musk #ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ
Keywords
Αναζητήσεις
o-protos-christis-neuralink-elegchei-me-ti-skepsi-pontiki-ypologisti.htm
Τυχαία Θέματα