Οι χώρες με τα περισσότερα κέρδη από κρυπτονομίσματα το 2023

Το 2023, οι αγορές κρυπτονομισμάτων γνώρισαν μια περίοδο ανάκαμψης μετά την αναταραχή του 2022, με άνοδο στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και στο κλίμα της αγοράς.

Σύμφωνα με την Chainalysis, όλοι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων συγκέντρωσαν συνολικά κέρδη ύψους 37,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Αν και σημαντικά μικρότερος από τα κέρδη 159,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς του 2021, ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη από τις ζημίες που εκτιμώνται στα 127,1 δισεκατομμύρια δολάρια το

2022.

Είναι ενδιαφέρον, σημειώνει το CryptoPotato, ότι η Chainalysis αναφέρει ότι τα συνολικά κέρδη για το 2023 ήταν χαμηλότερα από εκείνα του 2021 παρά τους συγκρίσιμους ρυθμούς αύξησης των τιμών των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης μεταξύ των δύο ετών. Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι επενδυτές το 2023 επέδειξαν μειωμένη τάση για μετατροπή περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης σε μετρητά, αναμένοντας περαιτέρω κλιμάκωση των τιμών καθώς απέτυχαν να ξεπεράσουν τα προηγούμενα υψηλά όλων των εποχών, σε αντίθεση με το 2021.

Τα κέρδη από κρυπτογράφηση επέδειξαν σχετική σταθερότητα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, σημειώνοντας δύο διαδοχικούς μήνες απωλειών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα κέρδη αυξήθηκαν σημαντικά στη συνέχεια, με τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να επισκιάζουν όλους τους προηγούμενους μήνες.

Οι πιο κερδισμένες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κυριάρχησαν στο διάγραμμα κερδών κρυπτονομισμάτων με σημαντικό περιθώριο, που εκτιμάται στα 9,36 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθώντας πολύ πίσω, το Ηνωμένο Βασίλειο εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με εκτιμώμενα κέρδη 1,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτογράφηση.



Στην έκθεση, η Chainalysis παρατήρησε επίσης ότι πολλές χώρες με ανώτερο και χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα, ιδιαίτερα στην Ασία, όπως το Βιετνάμ, η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία, πέτυχαν σημαντικά κέρδη, ξεπερνώντας η καθεμία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εκτιμώμενα κέρδη και παίρνοντας κατάταξη στις έξι κορυφαίες παγκοσμίως.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με μια προηγούμενη έκθεση της Chainalysis, η οποία τόνισε ότι οι χώρες εντός αυτών των εισοδηματικών κλιμακίων, ειδικά οι χώρες με χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα, παρουσίασαν ισχυρή υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, η οποία παρέμεινε εξαιρετικά ανθεκτική ακόμη και κατά την πρόσφατη bear market.

«Μέχρι στιγμής, οι θετικές τάσεις του 2023 έχουν μεταφερθεί στο 2024, με αξιοσημείωτα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης όπως το Bitcoin να επιτυγχάνουν υψηλά όλων των εποχών στον απόηχο των εγκρίσεων των Bitcoin ETF και της αυξημένης υιοθέτησης των ιδρυμάτων. Εάν αυτές οι τάσεις συνεχιστούν, μπορεί να δούμε κέρδη που να συμβαδίζουν με αυτά που είδαμε το 2021», επισημαίνει.

#κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
oi-chores-me-ta-perissotera-kerdi-apo-kryptonomismata-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα