Ουραγός η Ελλάδα στις δαπάνες για ψυχαγωγικές και αθλητικές υπηρεσίες

Μεταξύ των διαφόρων αθλητικών ειδών και υπηρεσιών, η κατηγορία στην οποία τα νοικοκυριά της ΕΕ δαπάνησαν τα περισσότερα το 2020 ήταν οι ψυχαγωγικές και αθλητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Όπως αναφέρει η στατιστική υπηρεσία, σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ με διαθέσιμα στοιχεία, το υψηλότερο μερίδιο των δαπανών στο συγκεκριμένο τομέα ήταν για ψυχαγωγικές και αθλητικές υπηρεσίες. Μοναδική εξαίρεση ήταν η Ελλάδα,

όπου το υψηλότερο μερίδιο αφιερώθηκε σε μεγάλα διαρκή αγαθά για υπαίθρια αναψυχή (69%).

Η μέση δαπάνη των νοικοκυριών για ψυχαγωγικές και αθλητικές υπηρεσίες ήταν η υψηλότερη στην Κύπρο με μερίδιο 93,7%, ενώ ακολούθησαν η Βουλγαρία και η Κροατία με 81,3% και 79,3%, αντίστοιχα. Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (19,2%), στη Δανία (43,7%) και στο Βέλγιο (46,8%).

Οι δαπάνες για αθλητικό εξοπλισμό, κατασκήνωση και υπαίθρια αναψυχή αντιπροσώπευαν το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο του προϋπολογισμού των νοικοκυριών σε 14 χώρες της ΕΕ με διαθέσιμα στοιχεία. Το μερίδιο αυτό κυμάνθηκε από 3,7% στην Κύπρο έως 42,3% στη Σλοβακία.

Εκτός από την Ελλάδα, όπου οι δαπάνες των νοικοκυριών σε αγαθά για υπαίθρια αναψυχή είχαν το υψηλότερο μερίδιο, αυτή η κατηγορία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη θέση στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών για αθλητικά είδη στο Βέλγιο (36,7%), τη Δανία (33,7%), το Λουξεμβούργο (29,2%), Λιθουανία (27,2%), Μάλτα (19,3%), Ολλανδία (18,1%) και Γαλλία (16,5%). Η Ουγγαρία (0,4%) και η Βουλγαρία (0,8%) κατέγραψαν τα χαμηλότερα μερίδια δαπανών των νοικοκυριών σε αγαθά για υπαίθρια αναψυχή.

#eurostat #αθλητικά_είδη #μέση_δαπάνη
Keywords
Αναζητήσεις
ouragos-i-ellada-stis-dapanes-gia-psychagogikes-kai-athlitikes-ypiresies.htm
Τυχαία Θέματα