Παγκόσμιo σοκ από το μακελειό στη Μόσχα-Ανάληψη ευθύνης από το ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα την Παρασκευή στη Μόσχα με τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ τους και παιδιά, και 146 τραυματίες σε αίθουσα συναυλιών.

Το Reuters αναφέρει ότι έγινε σχετική ανάρτηση σε κανάλι του Ισλαμικού Κράτους στο Telegram.

Η πλήρης δήλωση αναφέρει: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες

καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, δεν έχουν συλληφθεί ή εξουδετερωθεί οι δράστες. Το Ισλαμικό Κράτος, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι οι άνδρες τους υποχώρησαν με ασφάλεια στη βάση τους.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια συναυλίας του ροκ συγκροτήματος "Picnic" ενώ αναφορές από τα ρωσικά μέσα έκαναν λόγο και για χρήση εκρηκτικών από τους ενόπλους.

Νωρίτερα, οι Ρώσοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχει ουκρανική εμπλοκή, ωστόσο, το Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Ο Mykhailo Podolyak, εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ουκρανία δεν έχει «καμία σχέση» με την επίθεση της Παρασκευής.

{https://twitter.com/AP/status/1771301018736693464}

Σοκ και αποτροπιασμό για την τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, εκφράζει η ΕΕ.

Με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Χ», ο εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο αναφέρει:

«Η ΕΕ είναι σοκαρισμένη και εκφράζει αποτροπιασμό μετά τις αναφορές για τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας. Η ΕΕ καταδικάζει κάθε επίθεση κατά αμάχων. Οι σκέψεις μας είναι σε όλους εκείνους τους Ρώσους πολίτες που έχουν πληγεί».

#Μόσχα #ΙΣΙΣ #ISIS
Keywords
Αναζητήσεις
pagkosmio-sok-apo-to-makeleio-sti-moscha-analipsi-efthynis-apo-to-isis.htm,
Τυχαία Θέματα
Παγκόσμιo, Μόσχα-Ανάληψη, ISIS,pagkosmio, moscha-analipsi, ISIS