Πιερρακάκης: Εκσυγχρονίζουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση- Επόμενο βήμα το άρθρο 16

Kλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το νομοσχέδιο που επιτρέπει την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ο υπουργός Παιδείας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε πως γίνεται το πρώτο βήμα για τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16.

Απαντώντας ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ που ζητά πρώτα να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 16 και μετά να προχωρήσει η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, ο

κ. Πιερρακάκης αναφέρει πως το νομοσχέδιο που καταθέτει είναι το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και τον πλήρη έλεγχο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η αποκατάσταση της Παιδείας ως μοχλός κοινωνικής κινητικότητας θα επέλθει μέσα από την συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16.

“Χρειάζεται να αλλάξει το άρθρο 16 γιατί εκτός από εγκατάσταση μη κρατικών πανεπιστημίων πρέπει να δούμε σήμερα και την σύσταση πανεπιστημίων. Αυτό επιθυμούμε να πετύχουμε. Να μεγιστοποιήσουμε την κοινωνική κινητικότητα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλο μας και να μην βλέπουμε ότι υπάρχουν 40 χιλιάδες Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό ή ότι λειτουργούν στην χώρα μας δεκάδες κολλέγια με επαγγελματικά δικαιώματα. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο”.

Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι “διευθέτηση συμφερόντων γίνεται με την διατήρηση του υφιστάμενου στάτους κβο”.

#Πιερρακάκης #Πανεπιστήμια_ #ΑΕΙ #ΜΗ_ΚΡΑΤΙΚΑ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
pierrakakis-eksygchronizoume-tin-tritovathmia-ekpaidefsi--epomeno-vima-to-arthro-16.htm
Τυχαία Θέματα