Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

15:13 6/2/2024 - Πηγή: Reporter

Ποινική δίωξη για το «μπάζωμα» στα Τέμπη άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας σε βάρος του Κώστα Αγοραστού, πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Μετά την ανακοίνωση της δίωξης η Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη δήλωσε:

«Για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος όλοι νίπτουν τας χείρας τους, όμως κάποιος έδωσε
την εντολή και κάποιοι την υλοποίησαν. Η άσκηση της ποινικής δίωξης βάζει φραγμό σε όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη των υπευθύνων».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην «απόφαση αγνώστων» να «αλλοιώσουν» τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

Ο Κώστας Αγοραστός είχε ισχυριστεί ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας είχε καθαρά υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εξεταστική για Τέμπη: Συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της

Να σημειώσουμε πως την Τρίτη απορρίφθηκε αίτημα των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη για διακοπή των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης από την τακτική δικαιοσύνη.

Εκπροσωπώντας την πλειοψηφία, ο εισηγητής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, υποστήριξε ότι οι συγγενείς ηθικά μπορούν να ζητούν ό,τι νομίζουν, ωστόσο το σχετικό αίτημα δεν έχει έρεισμα στον Κανονισμό της Βουλής και στο Σύνταγμα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι την κυβερνητική πλειοψηφία την ενδιαφέρει να κάνει όσο «γίνεται καλύτερα τη δουλειά της και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν».

#Αγοραστός #Τέμπη #δίωξη #τραγωδία #εξεταστική_επιτροπή #ΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
poiniki-dioxi-ston-agorasto-gia-to-bazoma-sta-tebi.htm
Τυχαία Θέματα