Πού θα φτάσει ο κατώτατος μισθός- Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής (22/3) αναμένεται να «κλειδώσει» ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος θα συμπαρασύρει περισσότερα από 10 επιδόματα. Θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ύψος του θα κυμανθεί στα 830 ευρώ μεικτά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να κερδίζει έδαφος το σενάριο αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 6,4 με 6,5% που δίνει βασικές αποδοχές περίπου 830 ευρώ/μήνα

μεικτά από την 1η Απριλίου (καθαρά 706 ευρώ).

Σε συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι «ο κατώτατος μισθός θα έχει μπροστά το 8» και η αύξησή του θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους διότι λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον πληθωρισμό, αλλά και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, η ανταγωνιστικότητα, η εκτιμώμενη αύξηση της παραγωγικότητας.

«Σίγουρα θα είναι πάνω από 800 ευρώ» υπογράμμισε από την πλευρά του μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι «από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%». Παράλληλα, όπως, είπε, η κυβέρνηση, έχει όλο αυτό το διάστημα, μειώσει κατά πολύ τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης τόσο από την πλευρά των εργαζομένων όσο και από την πλευρά των εργοδοτών.

#Δόμνα_Μιχαηλίδου #Πάνος_Τσακλόγλου #ΝΕΟΣ_ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ_ΜΙΣΘΟΣ #Υπουργικό_Συμβούλιο
Keywords
Αναζητήσεις
pou-tha-ftasei-o-katotatos-misthos--tin-paraskevi-oi-anakoinoseis.htm
Τυχαία Θέματα