Πρακτικά ΕΚΤ: Ένα «βήμα» πιο κοντά στις μειώσεις επιτοκίων

17:15 4/4/2024 - Πηγή: Reporter

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πλέον περισσότερο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% και ότι η υπόθεση της μείωσης των επιτοκίων ενισχύεται, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της τράπεζας στις 6-7 Μαρτίου, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (4/4).

Όπως αναφέρει το Reuters, η ΕΚΤ

διατήρησε αμετάβλητα για τέταρτη διαδοχική φορά τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαρτίου, ενώ άρχισε να θέτει προσεκτικά τις βάσεις για μια μείωση τον Ιούνιο, υποστηρίζοντας ότι είχε σημειωθεί καλή πρόοδος στην επιβράδυνση του πληθωρισμού προς τον στόχο.

«Τα μέλη εξέφρασαν αυξημένη πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μειωθεί διατηρήσιμα στον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό εγκαίρως», ανέφερε η ΕΚΤ στα πρακτικά της συνεδρίασης. «Αν και ήταν σοφό να περιμένουν τα εισερχόμενα δεδομένα και στοιχεία, η υπόθεση για την εξέταση μείωσης των επιτοκίων ενισχύεται», πρόσθεσε.

Από τότε, τα στοιχεία έδειξαν περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού και συγκράτηση των μισθολογικών απαιτήσεων, ενώ οι δείκτες ανάπτυξης υποδηλώνουν ότι μια μέτρια ανάκαμψη μπορεί να είναι σε εξέλιξη.

Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι στις 11 Απριλίου και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να κρατήσουν και πάλι αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι αναλυτές περιμένουν η πρώτη μείωση των επιτοκίων να γίνει τον Ιούνιο.

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ
Keywords
Αναζητήσεις
praktika-ekt-ena-vima-pio-konta-stis-meioseis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα