Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, με την ΕΚΤ στον ορίζοντα

11:09 7/3/2024 - Πηγή: Reporter

Υποχωρούν στο ξεκίνημα της σημερινής (7/3) συνεδρίασης οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια.

Στο μέτωπο των δεδομένων, το ποσοστό ανεργίας στην Ελβετία μειώθηκε στο 2,4%, ενώ οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων «βυθίστηκαν» κατά 11,3% και οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 1,7%.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600

υποχωρεί κατά 0,37% στις 496,36 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει πτώση 0,51%, στην Βρετανία ο FTSE 100 χάνει 0,35%, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,44%, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,14% και στην Ιταλία ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στο -0,39%.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι αναλυτές αναμένουν πως η Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα ρεκόρ -όπως και στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις της-, παρά το γεγονός πως ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται και η οικονομική δραστηριότητα εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, με την πλειοψηφία της αγοράς να αναμένει τις πρώτες μειώσεις από τον προσεχή Ιούνιο.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_
Keywords
Τυχαία Θέματα